מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהטיפול ללא תרופות

טיפול ללא תרופות

אנונימי
אנונימי
14/09/19 19:17
7 תגובות

התחלתי לאחרונה טיפול במרפאת הפרעות אכילה, בצבא חליתי באנורקסיה, עכשיו (4 שנים אחריי) המצב יותר טוב מבחינת הbmi אפשר להגיד שתקין. הבעיה שהחרדות משפיעות עליי במשך שנים ובגלל זה פניתי עצמאית לטיפול.
נפגשת עם פסיכיאטר, פסיכולוגית ודיאטנית. היו לי בנתיים שתי פגישות עם הפסיכיאטר, ומרגישה לחץ מצידו על טיפול תרופתי, הבעיה שזה סוגר עלי גם מהצד של הפסיכולוגית האחות והדיאטנית כולם מזכירים תמיד את הטיפול התרופתי וזה עוד יותר מעצבן אותי ומקשה עליי. האם כדאי להמשיך שם בטיפול ולהמשיך בהתנגדות שלי לתרופות? פוחדת שיילחצו עליי וייגרמו לי להפסיק שם.


תגובות

הי, לא, ההפך :) כדאי לשמוע להמלצות הצוות ולתת הזדמנות לטיפול תרופתי. אין לך מה להפסיד בעצם, מקסימום זה יצליח :)

Hlove
15/09/19 7:32

אני מאמינה שאני לא חייבת את התרופות כדי להצליח, המחשבה להזתמש בכימיקלים עושה לי עוד יותר רע, חבל שלא יכולים להתחשב בכאלה שלא מעוניינים בזה :(

Lapind-Audubon
15/09/19 12:37

את יכולה לנסות. במקרה הכי גרוע זה יגמר בהתעלפות או מיגרנה שתבהיר לצוות המטפל שבאמת עדיף בלי תרופות. הייתי פעם בטיפול (במרכז לבריאות הנפש) והפסיכיאטרית התעקשה שאקח איזה כדור (נראה לי רסיטל) בטענה שזה יעזור לי לחרדות. אז הקשבתי, לקחתי ויום שלם נדפק (+התעלפות באמצע האוניברסיטה והרגשה נוראית). מצד שני, מאותו יום, היה ברור שאפשר לטפל בי גם בלי תרופות. כמובן שהמקרה שלי הוא יוצא מין הכלל. אני מכירה לא מעט אנשים שלוקחים או לקחו כדורים שמאוד עזרו להם. בקיצור, הרווח מלנסות גדול מההפסד הפוטנציאלי אז פשוט תנסי.

Hlove
15/09/19 12:42

ומה עם הנזק לטווח הארוך? תופעות לוואי זמניות פחות מדאיגות אותי אלא נזק לטווח הארוך הרי מדובר בחומרים כימיים

Lapind-Audubon
15/09/19 14:29

אני לא רופאה ולכן אנ ילא יכולה לענות לך על זה. אבל, קחי בחשבון שגם לחרדות מהן את סובלת יש עלות גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. לדעתי זה נושא שכדאי מאוד לדבר עליו עם הצוות המטפל. אולי אפילו תוכלו להכין יחד טבלה של הנזקים והיתרונות של כל אופציה (בלי טיפול תרופתי, עם טיפול תרופתי)

פפפפ
16/09/19 15:30

ניסית טיפול פסיכולוגי ודיאטני טוב???

Hlove
16/09/19 23:16

אכן אני במסגרת שמשלבת פסיכולוג דיאטנית ומעקב פסיכיאטרי, ולא מעוניינת לקבל את התרופות שממליצעם