מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2איך אתם עוברים את תקופת החגים ומה נשים במקום דבש על שולחן החג?

איך אתם עוברים את תקופת החגים ומה נשים במקום דבש על שולחן החג?

3 תגובות

שוב הגיעה תקופת החגים ואיתה ארוחות החג המפתות והשולחנות מלאים בכל המאכלים שאתם הכי אוהבים.

כולם יושבים סביב השולחן ואוכלים להנאתם ורק אתם לא יודעת מה לאכול ופוחדים שהסוכר "יקפוץ".

לכבוד תקופת החגים השמחה והמאתגרת כמעה לסוכרתיים, אספתי עבור  חברי קהילת סוכרת ב"כמוני" כמה טיפים שימושיים שיעזרו לכם לעבור את החגים בשלום!

להלן הטיפים שלי לסוכרת מאוזנת גם בחגים:

1. שליטה על רמות הרעב- נסו להגיע לארוחה רעבים אך לא מורעבים. שביתת רעב במהלך היום לפני ארוחת החג תביא אתכם לארוחת החג רעבים מאוד. זכרו, ככל שאתם רעבים יותר, כך רוב הסיכויים שיהיה לכם קשה יותר לשלוט על כמות המזון שאתם אוכלים בארוחה.

2. תכנון נכון של הארוחות- במשך היום לפני ארוחת החג איכלו ארוחות קלות יותר כגון סלט או כריך מלחם מלא והשאירו את הארוחה העיקרית לערב החג עצמו.

3. בחירה נבונה של מנות הפתיחה- מנות ראשונות לעיתים טומנות בחובן כמות גדולה של פחמימות. לחם, חלה, סלטים המכילים תפוחי אדמה, תירס, בורגול ואפילו קינואה יכולים להוות את המנה הפחממתית שלכם בארוחה אם אתם זוכרים שאכלתם אותם ולא מגזימים במנות הבאות.

4. שלבו סלטים דלים בפחמימות בארוחה ואפילו התחילו בהם- סלט ירקות, סלט כרוב וסלט חסה מעניקים תחושת שובע ואינם מכילים כמות גדולה של פחמימות.

5. בעת הבחירה של המנה העיקרית, נסו לשלב מזונות דלים בפחמימה כגון דגים, עוף או בשר רזה. אם ישנן תוספות המורכבות מירקות כגון שעועית ירוקה או כרובית, הן יהיו עדיפות על תפוחי אדמה או אורז.

6. שתו הרבה מים והימנעו משתייה מתוקה. השתייה המתוקה כולל גם מיצים "טבעיים"  ותירוש ומובילה לעלייה חדה בערכי הסוכר .

7. המשיכו למדוד סוכר לפני ולאחר הארוחה. בצורה כזו תוכלו לדעת מה ערך הסוכר שבו התחלתם את הארוחה ולפיו להחליט כמה פחמימות כדאי לכם לשלב בארוחה.

8. הקפידו על נטילת הטיפול התרופתי שלכם והשתדלו שלא לדלג על כדור או על זריקה. לאלו מכם המזריקים אינסולין, התאימו את כמות האינסולין המוזרקת על פי מדידת הסוכר וכמות הפחמימה שאתם מתכננים לאכול בארוחה.

9. הרבו בפעילות גופנית- זו מסייעת להוריד את ערכי הסוכר בצורה טבעית ועל הדרך גם תשרפו כמה קלוריות.

10. נסו לארגן פעילויות משפחתיות שאינן סובבות סביב ארוחות- יציאה לטיולים או סתם מפגש לקפה בחלק מימות החג יחסכו לכם הרבה ארוחות גדולות שרוב הסיכויים ולא הייתם עורכים לבדכם בבית.

 

ספרו לי איך אתם עוברים את החגים בשלום?

מה התחליפים שאתם אוהבים להשתמש בהם במקום דבש?

ושיהיו לנו חגים שמחים ומאוזנים!


תגובות

לימורי-1979
18/09/19 8:40

מעולה! אנחנו שמים על שולחן החג דבש לכולם. בנוסף, שמה קערה עם חמאת שקדים (100 טבעית) שמחוסלת תמיד כעבור כמה דק בידי סובבי השולחן. מתוק לי וטעים לי

גדי.ויש
19/09/19 12:51

מה אתם אומרים על סילאן טהור?

צפוני
20/09/19 13:14

שעועית ירוקה נראית תמימה אבל ערך גליקמי יחסית גבוה