מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהעצבנות בלילה וחוסר שינה שבועיים אחרי סטרואידי

עצבנות בלילה וחוסר שינה שבועיים אחרי סטרואידי

22/09/19 11:42
4 תגובות

האם זה נורמאלי ששבועיים אחרי סיום טיפול של 5 ימי סטרואידים עדיין יש לי קושי בשינה ועדיין תופאות לוואי של נימולים ( שלא היו מקור ההתקף). כמה זמן זה עוד יכול להמשך. קיבלתי קלונקס לשינה בזמן הטיפול אבל אני אוצה להמשיך לקחת כי עדיין לא מצליחה לישון-שבועיים אחרי.
תודה רבה!!


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
22/09/19 11:56

הי הייתי מתייעצת עם רופא המשפחה מה לעשות. אנשים שונים מגיבים שונה

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
22/09/19 14:36

שלום, הסטירואדים לאחר טיפול אינטנסיבי (כמו שקיבלת) נשארים עוד בגוף ומשפיעים עלינו בין חודש ל- 3 חודשים מסיום הטיפול. עם זאת, לרוב שמדובר בבעיות שינה (שהן תופעות לוואי שכיחה לסטירואדים), לאחר שבוע צריכה להיות חזרה לדפוס השינה הרגיל. כאשר אנו נכנסים לטיפול בשינה חשוב להכיר כי הרגלי השינה הם חשובים מאוד ולעיתים הפרעה להם (כמו בגלל טיפול בסטירואדים) מובילים לתגובת שרשרת שבסופה הפרעת שינה. טוב לקבל קלונקס למי שיש קשיי שינה במהלך הטיפול בסטירואדים, אך מייד לאחר מכן צריכה להיות הפסקה הדרגתית כדי למנוע תלות בתרופה הממכרת. כלומר, השינוי בדפוסי השינה בזמן הטיפול בסטירואדים לעיתים מוביל להרגל חדש (ולא רצוי) שנמשך גם כאשר הסטירואדים מתנקים מהגוף. לכן, אני ממליץ לפנות לפסיכולוג ופסיכאטר כדי לטפל במה שיכול להיות התפתחות של הפרעת שינה. בגדול, יש צורך בהפחתה הדרגתית של התרופות המרגיעות/מרדימות, שמירה קפדנית מאוד על הרגלי שינה בריאים והיגיינת שינה, וכן שינוי דפוסי חשיבה וטכניקות הרגעה שמזמינות שינה. ההתערבות יכולה להיות קצרה וממוקדת במידה ויש שיתוף פעולה מלא של המטופל ושמירה קפדנית על כל ההנחיות. יש יתרון לטיפול כמה שיותר מהר, לפני שדפוסי השינה הלא-טובים מתחזקים ויהיה קשה יותר לשנותם. כבר מהיום שמרי על הכללים הבסיסיים: לא לישון בצהריים גם אם את מותשת, היכנסי למיטה רק כדי לישון (לא לראות טלויזיה, לשחק בטלפון וכו'), במידה ואת לא נרדמת לצאת מן המיטה ולחזור אליה רק כאשר את מותשת ומרגישה שעייניך נעצמות. אם תוכלי לעשות פעילות גופנית בשעות אחר הצהריים או ערב מוקדמות (לא מאוחר לפני שינה) זה מאוד יתרום ויזרז את התהליך.

שחקנית.2
03/11/19 0:35

כמה אמת!! אני כבר חמש שנים 'נקייה '' מסטרואידים למעט פעמיים של קורסים חמישה ימים... השנתיים שהייתי על קורטיזון חיסל אותי!!! עד היום ישנה בצורה גרועה ביותר לפחות אחת לשבוע לילה לבן אם לא יותר. לציין שלפני כן הייתי ישנה טוב!!!! קשה.... לכן חושבת שמומלץ לך להתייחס להארות שקיבלת לעיל. מאמינה שאם הייתי מתוודעת לזה אז, בזמנו, דברים היו נוראיים אחרת. בברכת רפואה שלימה טלילה טוב!

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
03/11/19 12:17

תודה רבה על השיתוף, מקווה שיחזק כל מי שיקרא להתייחס לתופעה מוכרת זו מוקדם ככל שניתן