מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותגמילה מתרופות

גמילה מתרופות

02/10/19 14:39
4 תגובות

שלום , אני מבקשת הדרכה כיצד לסיים טיפול שלעתי מיותר . אני לוקחת יותר מחצי שנה ציפרלקס בהמלצת רופא המשפחה . כתוצאה ממות אחי בפברואר נכנסתי כנראה למשבר כי ראשית הוא אח יחיד שהיה לי ושנית אני סובלת מחלק מהתסמינים שהיו לו וכעת הרופאים לקחו אותי יותר ברצינות . אבל הסברתי לרופא שאני לא בדיכאון רק הייתי מאד עצבנית בתקופה הראשונה ולכן הסכמתי לתרופה . האמת היא שמאז שהתחלתי לקחת לא הרגשתי שום דבר כאילו לא לקחתי בכלל . אבל כעת אני ממש מרגישה שזה מיותר ושמעתי שאסור להפסיק בבת אחת . הרופא שלי לא מוכן לעזור לי הוא מתעקש שאמשיך לפחות שנה ואני לא רוצה . לכן אני מבקשת עזרה איך להפסיק עם כדורים שבכלל לא משפיעים עלי .
תודה .


תגובות

סימה-לבני
07/10/19 22:29

שלום רב,

גמילה מתרופות כדאי לעשות בליווי של רופא, תוך רישום בתיק הרפואי וקבלת אוזן קשבת והדרכה לאורך כל התקופה.

יש סימפטומים שונים של גמילה ואצל כל אחד זה יתבטא אחרת ובחומרה שונה. למידע בנושא הקליקו בויקירפואה כאן.

בית חולים גהה פרסם מידע על הציפרלקס והוסיף מיד בהתחלה את ההמלצה כיצד להפסיק את הטיפול: לפי המלצתו: "יש להפסיק את הטיפול באופן הדרגתי כדי למנוע תופעות גמילה. יש לרדת במינון במשך שבועיים עד להפסקת התרופה". למקור המידע הקלק כאן.

השורה התחתונה היא שיתכן שלקחת תקופה קצרה ובאמת ירידה במשך שבועיים עד להפסקה תעבור עליך בקלות, אך יש כאלה שצריכים יותר זמן ולפעמים זקוקים לתכשירים אחרים כדי להתגבר על תופעות הגמילה. לכן כדאי להכנס לתהליך הזה בליווי של רופא מקשיב.

 

אם את רוצה לקרוא יותר על נושא הגמילה מציפרלקס, מצאתי כאן בכמוני, בקהילת הדכאון שרשור של פוסטים באותו נושא מלפני שנה. הקליקי כאן.

מקווה שעזרתי קצת,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

נורית33
07/10/19 23:14

תודה לך גב' ליבני על היעוץ והתגובה . נטלתי ציפרלקס יחסית זמן קצר כחצי שנה . מהתחלה הבנתי שאינני זקוקה לתרופה כי לא הייתי בדיכאון רק במשבר עקב מות אחי היחיד . אני עדיין לא מבינה איך הרופא שיכנע אותי אבל עובדה שהסכמתי . כאשר כאילו התחלתי להתעורר מהעצבות שלי ולקבל את העובדה שנשארתי לבד כי הורינו היו ניצולי שואה ונפטרו כבר לפני שנים , אגב , אני בת 65 , התחלתי להבין שהתרופה הזאת לא משפיעה עלי בכלל ואני בכלל לא זקוקה לה , ביקשתי הדרכה מרופא המשפחה שגם רשם לי אבל הוא לא הסכים ואמר שעלי לחכות שנה . לכן החלטתי לחפש במקומות אחרים ואכן מצאתי באתר הדרכה לגבי גמילה מתרופות . נטלתי כדור יום כן יום לא במשך שבוע ביום השני או השלישי באמת הרגשתי קצת לא טוב וקצת בחילות למשך מספר שעות בלבד . לאחר שבוע הפסקתי וברוך השם אין לי שום תופעות ולא נגרם לי כל נזק מהפסקת התרופה , אולי גם כי האמנתי שהתרופה באמת לא מתאימה לי ולא השפיעה עלי לכן כנראה גם הגמילה היתה קלה .אבל אני ממש מודה על הניסיון לעזור לי .

שנה טובה ומבורכת .

barak2017
08/10/19 14:43

זה בדרך כלל מה שעושים נורית, יום כן יום לא, ואז מרגישים לא רע ואז זו שיטת הביצה והתרנגולת כי אז מרגישים רע ואז הפסיכיאטר או הרופא משפחה אומרים "הנה נורית את לא מרגישה טוב תחזרי לתרופה" ואז זה הגלגל שלעולם לא יחדל מלהסתובב. וכן גם אני לקחתי ציפרלקס ולי עשה תופעות לוואי גהנומיות, והפסקתי בפתאומיות לאחר 8 שנים של נטילה, אני לא רוצה לספר לך על התופעות לוואי שלי היו אבל זה היה כאילו הנשמה שלי יצאה מהגוף ככה התחושה. 

אם את רוצה להפסיק, ואת לא סומכת על הפסיכיאטר שלך או שאת חולקת עליו שזה גם אחלה, וגם על הרופא משפחה אז אין שום בעיה. אבל לפחות לפי דעתי תישארי במעקב פסיכולוגי או שמישהו ישוחח איתך כי להפסיק לבד ולהתמודד עם כל הדבר הזה לבד זה משהו שמאוד קשה לפי דעתי. כי את התמודדת עם המון דברים מות אח יחיד, הורים ניצולי שואה. זה לבד ממש לבד. חשוב שיהיה איתך עוד מישהו פסיכולוג, מאמן אישי, מישהו או משהי שירימו אותך שלא תהיי לבד.

שנה טובה וגמר חתימה

נורית33
08/10/19 14:55

ברק , תודה , כנראה שלא הבנת את מה שכתבתי . אני סיימתי את הגמילה תוך שבוע בעמי רק מלימוד וקריאה כאן ובמקומות רלונטיים . 

כיום כבר אני רחוקה מזה , אבל אני חושבת שזה בעיקר בגלל החוסן שלי וכוח הרצון שלי וכמובן ההבנה שזה לא מה שאני צריכה . אחרת 

אני חושבת שלא הייתי מצליחה . כל אחד צריך קודם להכיר את עצמו ואת יכולותיו ורק אח"כ להעז ולעשות מה שעשיתי . 

מאחלת לכולם להיפרד המכל התרופות ולחיות חיים טובים ומאושרים בשנה החדשה .