מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבבדיקת הולטר לב

בדיקת הולטר לב

08/10/19 18:11
3 תגובות

שלום רב,
אבי בן 69. סובל מקוצר נשימה ומכאבים בחזה עם הקרנות ליד שמאל (ללא קשר למאמץ).
אציין כי הדופק שלו הוא בד"כ נמוך בסביבות 40-45 (הוא לא לוקח שום תרופות להורדת הדופק).
ב 2016 עבר צנתור עם סטנט (כרגע הוא לוקח כדור קרטיה אחת ליום).
הוא בצע בדיקת הולטר. אודה לעזרה בפיענוח התוצאות. האם התוצאות נחשבות תקינות? האם יש לו הפרעות קצב שמצריכות טיפול?
אם התוצאות אינן תקינות, אודה להנחיות כיצד ניתן לטפל בבעיות?

תוצאות:
מהירות מינימלית: 34
מהירות מקסימאילית:90
מהירות ממוצעת: 47
הפרעות קצב חדריות VPC'S:נצפו סה''כ 256 VPB'S במשך הבדיקה.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S:נצפו סה''כ 158 APC'S במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה:לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע st:לא נצפו.
תלונות הנבדק:לא נצפו.
הערות/סיכום:קצב סינוס ברדיקרדיה. מהירות מינימלית - 34 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 90 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 47 פעימות לדקה. הפרעות קצב חדריות כמפורט לעיל. הפרעות קצב על חדריות כמפורט לעיל. בשעות הלילה נצפו קטעי סינוס אריתמיה/ברדיקרדיה עם מרווחי R-R עד 2.1 שננות.

תודה רבה


תגובות

שלום, תוצאות הבדיקה מראות קצב לב סינוס (כלומר הקוצב התקין של הלב שמצוי בעליה הימנית = סינוס), בדופק איטי מעט (ממוצע 47) וטווח כמפורט. בנוסף מתוארות פעימות מוקדמות ממקור חדרי (vpcs) ועלייתי (apcs) . כמות הפעימות המוקדמות והעובדה כי לא מצוין שהן הופיעו ברצף אינה מדאיגה. לגבי מהירות הדופק לא צויין על הפסקות דופק (=פאוזה) משמעותיוית (עד 2.1 שניות) שזהו ממצע מסוכן יותר אלא על דופק איטי כמפורט מעלה, המשמעות של הממצא תלויה באק״ג עצמו, תלונות על חולשה או חוסר סבילות למאמצים או חולשה קיצונית עד התעלפות. לסיכום, אין ממצא חריג מאוד בהולטר אך הוא דורש התייחסות של הקרדיולוג המפנה לצורך אינטגרציה עם עוד נתונים כפי שציינתי. גמר חתימה טובה ובריאות טובה לאביך ד״ר אסי מילויצקי

אלמונית81
10/10/19 21:18

שלום רב ותודה רבה על התשובה. לא כ"כ הבנתי בתשובתך את החלק השני של המשפט "לגבי מהירות הדופק לא צויין על הפסקות דופק (=פאוזה) משמעותיוית (עד 2.1 שניות) שזהו ממצע מסוכן יותר אלא על דופק איטי כמפורט מעלה" אודה מאוד להסבר מה הכוונה "שזהו ממצע מסוכן יותר אלא על דופק איטי כמפורט מעלה"? תודה רבה

הכוונה הייתה שבבדיקה שלך הדופק היה איטי ולא נצפו הפסקות ממושכות (פאוזות). דופק איטי כשלעצמו, לרוב, אינו ממצא מטריד , להבדיל מהפסקות ממושכות שכמעט תמיד יש להן משמעות.