מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

שילוב תרופות

20/10/19 13:54
1 תגובות

שאלה: האם יש ניגוד בין התרופות פוסיד וטוביאס?
מעוניינת לדעת, להבין איך כל אחת מהן פועלת.
תודה
אשמח לקבל העתק של התשובה במייל
hanavradim@gmail.com


תגובות

סימה-לבני
20/10/19 16:42

שלום רב,

בעלון לצרכן של כל תרופה יש לך מידע לגבי פעילותה, ולגבי מטרת הטיפול.

במקרה של טוביאז שמכיל Fesoterodine  - רשום שהתכשיר הוא אנטימוסקריני. אנטימוסקריני אומר שהתכשיר מתנגד לאותו חומר כימי שמעביר הוראות מהמוח לשרירים ולאברים אחרים ונקרא אצטיל כולין. כאשר הטוביאז פועל, הוא חוסם את הרצפטורים המוסקרינים, ובכך מונע את הכיווץ של שלפוחית השתן, וע"י כך מקטין את הצורך בהשתנה מרובה. למידע נוסף על אצטיל כולין והרצפטורים המוסקרינים, הקליקי כאן בויקיפדיה.

לעלון לצרכן של טוביאז הקליקי כאן.

בעלון לצרכן של פוסיד שמכיל Furosemide - רשום שהתכשיר הוא תכשיר משתן שמתאים לטיפול בבצקות. לעלון לצרכן הקליקי כאן. הפוזיד הינו משתן לולאה ואם את רוצה לקרוא יותר על נושא, ראי בויקיפדיה כאן.

באשר לשאלתך לגבי אינטרקציה בינהם, אין כל אינטרקציה בינהם. כמו שאת יכולה לראות באתר האינטרקציות החינמי drugs.com כאן.

אם אני מבינה נכון את הדאגה שלך, הרי שתכשיר משתן פועל על הכליות לשיבוש מנגנונים שגורמים למים לחזור לגוף ולספק לגוף את צרכיו. המשתן ניתן כאשר הנוזלים מצטברים בגוף בעודף ויוצרים בצקות שצריך להפטר מהן.

 בעוד שבריחת שתן, אין לה כל קשר לשתן ולכמויות שלו, אלא לשרירים של שלפוחית השתן, אם הם מתכווצים יותר, השתן יברח, ואם הם רפויים יותר, השתן יחזיק יותר זמן בשלפוחית.

נכון שתכשירים אנטיכולינרגים מייבשים את כל מה שהם יכולים לייבש, ולכן הם גורמים כתופעת לוואי ליותר עצירות, יובש בפה ובעיניים, אך אין בכך כדי להפריע לפעילות הדיורטית של מי שנועד לשתן ולהוציא נוזלים מהגוף.

מצד שני אין ספק שבנוכחות תכשיר משתן, יש יותר שתן. הרי זוהי מטרתו. 

אני מקווה שהנושא ברור לך יותר. ממליצה לך לקרוא את האזהרות בעלון של הטוביאז למקרה שיש לך בעיית לב שהטוביאז יכול להחמיר.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"