מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותתרופות ותוספי מזון

תרופות ותוספי מזון

10/11/19 8:18
5 תגובות

שלום רב
אני לוקחת ציפרלקס 10מג, אביאנה, וקרדילוק כל ערב באותו הזמן. מצרפת לזה מגנזיום (בגלל התכווצויות שרירים) וויטמין D. הכל ביחד.
לאחרונה התחלתי לקחת בבוקר גרנליקס (אומגה 5 ממיצוי רימונים) וזה קורה בבוקר.
השאלה שלי לגבי לקיחת כל התרופות בלילה בזמן אחד. האם משהו מתנגש?
תודה מראש!
מירב64


תגובות

שלום מירב,

חיפוש במאגרי מידע מסוג micromedex ו-clinical pharmacology לא העלה סיכון להתנגשות בין התרופות שאת נוטלת. כמו כן, לא קיים מידע על אינטרקציות פוטנציאלות בשימוש בתוסף גרנליקס. 

למרות האמור בעלון של קרדילו ליטול את התרופה בבוקר, מאגרי מידע פרמקולוגיים (כמו השניים שציינתי לעיל) אינם מחייבים לקחת את המנה בבוקר. אי לכך, אנו ממליצים לקחת את הכדור כל יום בשעה קבועה. על מנת להקל עליך, בהחלט ניתן להמשיך לקחת את כל התרופות יחד בערב.

במידה ותירצי בעתיד להעביר את כל התרופות לבוקר, אני רק רוצה להדגיש לגבי מגנזיום: על מנת להקל על התכווצויות שרירים ליליות יש להמשיך לקחת אותו בשעות הערב\לפני השינה.

מקווה שסייעתי ונתתי מענה לשאלותייך,

הרבה בריאות,

רותם סולומון, רוקחת קלינית. 

מזמינה אותך לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

www.drpharma.co.il

מירב64
10/11/19 20:54

תודה רבה רותם על תגובתך המהירה, היסודית ובעיקר המרגיעה!

חששתי מהאפשרות שהמגנזיום יוריד מהספיגה של שאר התרופות...אני מבינה עכשיו

שאין לי מה לדאוג

 

תודה רבה!

בשמחה רבה.

את צודקת! מגנזיום באמת יכול להיות תוסף מזון "בעייתי" בנוגע לספיגת תרופות. במקרה הנ"ל הוא באמת לא משפיע על אף אחת:-)

הרבה בריאות!

rzo
15/11/19 18:53

למדתי מנטורופטית שתוספי מזון וויטמנים לא כדאי לקחת עם תרופות אלא פער של לפחות חצי שעה

תלוי אלו תרופות. יש תרופות שלא מתנגשות עם ויטמינים וויטמינים לא מתנגשים איתם. להפך, כאשר קיימת אינטראקציה-הפרדה של של חצי שעה לא תועיל שכן יש להפריד לפחות שעתיים עד ארבע שעות.

בברכה, 

רותם סולומון, רוקחת קלינית. 

מזמינה אותך לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייסבוק (-:

www.drpharma.co.il