מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' זהר לנדאו
דר' זהר לנדאו
מומחית ברפואת ילדים ובאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים ומתבגריםמנהלת השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.בנוסף, עובדת במכון לסוכרת נעורים של 'מכבי' ברעננה ומקבלת במרפאתי בצפון תל אביב באופן פרטי ומבוטחים של 'כללית מושלם'.יש לי הרבה ניסיון בטיפול בסוכרת מסוג 1 בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. כמו כן אני יוזמת ושותפה למחקרים רבים העוסקים בסוכרת מסוג 1 ואנדוקרינולוגיה.כל הצדדים הקשורים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (טכנולוגיה, היבטים רגשיים ותזונתיים) מאד קרובים לליבי. 
ד
ד"ר מיכל גילאון
דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית בגבעתיים.בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי בסוכרת מסוג 1 בגילאים השונים, באופן אישי לכל אחד בהתאם לצרכיו ולהעדפותיו. הטיפול כולל התאמה של התזונה לטכנולוגיות החדשות בטיפול בסוכרת (משאבות אינסולין, סנסורים) ובסוגים חדשים של אינסולין.בנוסף לעבודה הקלינית, מרצה במסגרות אקדמיות שונות ומרכזת מקצועית של הקורס הטיפול התזונתי בסוכרת לדיאטניות באוניברסיטת תל אביב.  
ד
ד"ר אביבית כהן
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

בתיה קריטי
בתיה קריטי
אחראית תחום זכויות באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) הנגשת זכויות בסוכרת סוג 1 לכלל הקהילה ועזרה במצוי הזכויות מול גופים ממשלתיים שונים. מתן מענה לקהילת הסוכרתיים סוג 1 בכל הגילאים ובני משפחותיהם
כמוניסוכרת סוג-1אם הייתם יכולים לתת עצה אחת בזמן גילוי הסוכרת - מה הייתם אומרים לעצמכם?

אם הייתם יכולים לתת עצה אחת בזמן גילוי הסוכרת - מה הייתם אומרים לעצמכם?

13/11/19 20:54
2 תגובות

סוכרת סוג 1 - אז מה עכשיו?
ייתכן וגיליתם לא מזמן שאתם מתמודדים עם סוכרת סוג 1, ויייתכן וההתמודדות שלכם היא כבר חלק מהשגרה.
כך או כך, מדובר במצב לא פשוט, מבחינה פיזית, התנהגותית ורגשית.
הסוכרת דורשת התייחסות במגוון תחומי חיים, ואצל כל אחד ואחת זה מתבטא באופן קצת אחר. יש כאלה שעבורם השינוי התזונתי קל יותר לעומת הצורך לבצע פעילות גופנית. יש כאלה שאצלם זה בדיוק הפוך. אצל אנשים מסוימים הטיפול התרופתי לא מהווה קושי, אצל אחרים מדובר בקושי משמעותי. 
רובכם בוודאי זוכרים את הקושי הנלווה לקבלת האבחנה. תחושת הבלבול, חוסר הוודאות, אולי אפילו העצב או הכעס. זוכרים מה עזר לכם באותה תקופה? 
במרוצת הזמן, חלקכם אולי אף הצליח להפוך את הסוכרת להזדמנות - הזדמנות לייצר שינוי משמעותי באורח החיים ולדאוג לבריאותכם. כיצד קרה השינוי? איך אתם מצליחים לשמר אותו? האם יש דברים שמקשים עליכם בהיענות לטיפול?
לרגל יום הסוכרת הבינלאומי, למען בריאותכם ולמען בריאות האחרים, נשמח שתשתפו:
במבט לאחור - אם הייתם יכולים לתת עצה אחת (או יותר) לעצמכם בזמן גילוי הסוכרת - מה הייתם אומרים לעצמכם?
תודה על השיתוף!!!


תגובות

יניב7
16/11/19 12:06

היי לי יש סוכרת 1 18 שנה האמת מתרגלים לזה עם הזמן

שרון-לוטן-פסיכולוגית
מומחה כמוני
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
16/11/19 20:39

הי יניב תודה על המענה. מלבד הזמן שחלף, האם היה משהו שעזר לך להכניס את הטיפול לשגרת החיים? בטוחה שתוכל לתרום מנסיונך לחברי הקהילה תודה רבה ובהצלחה!!! שרון לוטן, פסיכולוגית רפואית