מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבהפרעות בקצב לאחר ניתוח לתיקון מסתם

הפרעות בקצב לאחר ניתוח לתיקון מסתם

24/11/19 15:17
1 תגובות

היי, אני בת 22 ולפני כשנה עברתי ניתוח לתיקון המסתם המיטראלי על רקע אי ספיקה מולדת. הניתוח הצליח אבל מאז אני מרגישה שקצב הלב ״השתבש״ וקורה המון (לפחות פעם ביום) שאני מרגישה פתאום דופק מהיר מאוד וחזק מאוד לכמה שניות, ואז זה מפסיק, מרגיש כמו״בומים״ מהירים מאוד של הלב. לעיתים רחוקות גם יש לי כאבים פתאומיים בחזה. לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקת הולטר והרופא שלי אמר שהכל נראה תקין. היו לי כמה אירועי טכיקרדיה והרופא אמר שזה לא מסוכן, אך עלול להישאר כך כל החיים. האם זה מעיד על מחלה שיכולה להתפתח בטוןח הרחוק?האם זה מעלה את הסיכון לדום לב? והאם זה יכול להחמיר? תודה רבה


תגובות

שלום, התלונות שאת מספרת עליהן שכיחות לאחר נתוח לב ובפרט של המסתם המיטראלי יש לשלול בעיקר הפרעות קצב וביחוד פרפור עליות הולטר היא בדיקה טובה לצורך זה, אולם אמינותה תלויה בתדירות התלונות, למשל אם ביום בו הרכבת את ההולטר לא היו דפיקות לב אז יכולתו לזהות את הגורם נמוכה מאוד, לכן אם התלונות אינן שכיחות יש לבחור בדיקה אחרת מתאימה יותר כמו מכשירים מקליטים לפי הוראה - loop recorder שניתן לשאת בין מספר ימים לחודש, הם בעלי זיכרון של מספר דקות, ובמקרה של הישנות התלונות אפשר ללחוץ על המכשיר והוא מקליט לאחור את האירוע ואז ניתן לאבחנו. לעתים רבות התחושה שתיארת נובעת מפעימות מוקדמות של הלב, שאם הן מעטות אין להן שום משמעות לטווח הארוך או הקצב כמובן שהעובדה כי ההולטר והאקו-לב היו תקינות הם סמנים מרגיעים מאוד ומכל מקום לא רואה סיבה לחרדה , אלא לאבחון וטיפול לפי הצורך, ללא דרגה מיותרת כל טוב לך והחלמה מלאה ומהירה ד״ר אסי מילויצקי