מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותסטטינים וחוק ה-6

סטטינים וחוק ה-6

29/11/19 6:14
1 תגובות

שלום רב

ידוע "חוק ה-6" בסטטינים, שאומר שעל כל הכפלת המינון הראשוני של סטטינים הירידה בכולסטרול תהיה 6%. מבלי להיכנס לדיונים אם זה שווה או לא, שאלתי היא

האם שילוב של שניי סטטינים שונים עדיף על הכפלת מינון של סטטין יחיד (בהנחה שאין תופעות לוואי)

אשמח אם אפשר למצוא דף עמדה או knowledge base בעניין

שבת שלום


תגובות

סימה-לבני
29/11/19 10:45

שלום רב,

 

אינני מכירה את חוק ה-6, אבל אני מכירה את הקווים המנחים האמריקאים והישראלים לטיפול ביתר כולסטרול, ושם החלוקה היא לפי סטטין פוטנטי יותר סטטין בינוני וסטטין חלש. 

הבחירה בסטטין תהיה לפי סיכון גבוה למוות מסיבות לבביות בעשר השנים הבאות, סיכון גבוה, בינוני וסיכון נמוך.

את דרגת הסיכון מודדים במחשבונים שונים, שאחד מהם כבר הצעתי לך בשאלה קודמת ששם נכנסים פרמטרים שונים כמו רמת הכולסטרול הרע, רמת הכולסטרול הטוב, מחלות נלוות, גיל ומין.

עוד שני פרמטרים  חשובים  בבחירת הטיפול הם האם את רוצה לקחת את התכשיר בכל שעה משעות היום, אזי כדאי לקחת תכשיר שזמן מחצית החיים שלו ארוך, כי אם לוקחים תכשיר עם זמן מחצית חיים קצר, צריך לקחת אותו בערב.

פרמטר נוסף הוא הנסיון של המטופל ותופעות לוואי שחווה. אם ניתן הסטטין המתאים לפי הקווים המנחים, אבל המטופל חווה תופעות לוואי, אפשר לעבור לסטטין אחר, פוטנטי אולי פחות, ולבדוק אם תופעות הלוואי נעלמו.

סיכום

1.אריכות חיים -  בחירה בסטטינים היא בהתאם למצבו הקליני של המטופל, במטרה להשפיע על הארכת החיים שלו.

2. איכות חיים - בחירה בסטטין בתוך ההיצע של התכשירים הקיימים, תהיה לפי תופעות לוואי שהמטופל חווה לפי זמן מחצית חיים של התכשיר הנבחר, לפי נוחיות המטופל ולשיפור איכות החיים שלו.

לחישוב הסיכון ובחירת סטטין יש מחשבון נחמד בקישור הקליקי כאן.

כמובן שאפשר לשלב סטטינים, אבל לאור הנ"ל אני לא רואה הגיון קליני בכך, אלא אם באמת יש בעיית תופעות לוואי קשה עם כל אחד בנפרד, אז שווה לנסות, כי הרי אנחנו תמיד שואפים לקחת כמה שפחות תרופות.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"