מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהלא יכולה יותר

לא יכולה יותר

01/12/19 5:46
7 תגובות

יש לי הרגשה שהטיפול בכלל לא עוזר. אני מנסה לטפס מהבור הזה, וכל נסיון כזה מדרדר אותי עוד יותר למטה, בסגנון צעד אחד קדימה ושלושה אחורה. מיואשת כבר. אולי בכלל להפסיק לנסות?


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
01/12/19 8:18

יקירה, שבוע טוב, זה בדיוק כך. כמה צעדים קדימה וכמה אחורה. זה בסדר. קחי נשימה , תמשיכי טיפול. בהצלחה ואנחנו פה

1232123
01/12/19 8:53

כל פעם שאת קמה וכל פעם שאת ניצבת מול מדרגה חדשה את בעלת יותר ניסיון וכלים לאיך להתמודד איתה. אל תוותרי♡

פפפפ
01/12/19 15:48

זה הטיפול!!!לוקח זמן והרבה סבלנות..היום אחרי שנתיים וחצי ועוד לא סיימתי יכולה לומר ששווה

לא-אני....
03/12/19 13:02

מזדהה אבל אל תוותרי גם כשקשה כל כך מאחורי ההר הזה יש חיים שלמים שמחכים לנו

אביה190
04/12/19 17:00

תודה רבה על התמיכה. אבל אני במצב בסדר, יחסית (BMI תקין) ולכן אני חושבת להפסיק עם הנסיונות הכושלים לטיפול. עד שממש לא תהייה ברירה

אהובה אחת! ביאמאי אינו המדד היחיד שבגללו הולכים לטיפול להפרעות אכילה. הסיבות מגוננות ורבות- דפוסים באכל, דימוי עצמי נמוך, הלקאה עצמית, הרעבה, הקאות , בולמוסים, שקרים סביב האוכל ועוד ועוד. אנא ממך אל תפסיקי. ואל תתיאשי.זה תהליך. ואחרי זה יש גם את תהליל ההחלמה... ואחרי זה צריך כח החיים להמשיך וללמוד איך להתמודד עם האוכל . מאמינה בך. באמת!

לא-אני....
06/12/19 16:06

מסכימה ביותר אבל התהליך של הקבלה הוא קשה ומורכב