מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותצ'מפיקס ווולבוטרין 150 xr

צ'מפיקס ווולבוטרין 150 xr

05/01/20 7:02
1 תגובות

אני נוטלת וולבוטרין xr 150. שאלתי היא האם אפשר ליטול בנוסף צ'מפיקס להפסקת עישון? תודה ,קטוון.


תגובות

סימה-לבני
12/01/20 0:11

שלום רב,

בחיפוש ב PUBMED מצאתי סקירת ספרות שפורסמה ב 2016 ובה בדקו את היעילות של מתן שתי התרופות האלה יחד להפסקת עישון על פי פרסומים בעתונות הרפואית. לתקציר הסקירה הקליקי כאן.

להלן התרגום של המסקנות של הסקירה:

לדעת המחברים,  זוהי הסקירה הראשונה מסוגה שבדקה את הקומבינציה של שתי התרופות כטיפול להפסקת עישון. קומבינציה של bupropion SR and varenicline שהן וולבוטרין וצ'מפיקס בהתאמה, הראתה יעילות גבוהה יותר בהפסקת עישון מאשר טיפול בצ'מפיקס לבד. יש צורך באנליזה נוספת להערכת בטיחות הטיפול, כדי לוודא שאין הצטברות של תופעות לוואי פסיכיאטריות.

ב 2010 פורסם מקרה שבו אישה שנסתה להפסיק לעשן עם צ'מפיקס, פתחה דכאון ומחשבות התאבדות והוספת וולבוטרין שפרה את הדכאון שלה באופן ניכר ועזרה לה להפסיק את העישון. לתקציר המאמר הקליקי כאן

חשוב לציין שעל פי UPTODATE, נכון להיום, הטיפול המומלץ להפסקת עישון, אם בוחרים בטיפול תרופתי הוא הצ'מפיקס או שילוב של תחליפי ניקוטין (מדבקה לאפקט ממושך,עם מסטיק לאפקט מיידי, לדוגמא), כי הם נמצאו יותר יעילים מוולבוטרין לבד. יחד עם זאת יש מצבים שבהם נותנים וולבוטרין כקו ראשון, במיוחד אם המטופל הצליח בעבר להפסיק לעשן איתו, או שהמטופל סובל מדכאון, או שהמטופל חושש מעליה במשקל.

לאור זאת,

כדאי שתחזרי לרופא שרשם לך את הוולבוטרין, ותבדקי איתו אם מצבך הרפואי מתאים להוספת צ'מפיקס, או אולי עדיף קומבינציה של תחליפי ניקוטין.

למידע "איך הכי טוב להפסיק לעשן? - 7 תשובות לשאלות" בכמוני, הקליקי כאן.

לקבלת מידע על תופעות לוואי של צ'מפיקס ראי כאן בעלון לצרכן בסעיף 4. בלקיחה משותפת, תופעות לוואי אלה, עלולות להצטרף לתופעות לוואי של וולבוטרין, ראי בעלון לצרכן של זיבן , תרופה שמכילה את אותו מרכיב פעיל כמו וולבוטרין ומיועדת להפסקת עישון במינון של 150 מג ליום , כאן.

מקווה שעניתי על שאלתך,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"