מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהכנראה שהולכת לאשפוז..

כנראה שהולכת לאשפוז..

08/01/20 19:08
2 תגובות

שלום לכולם,
אני מנסה לעכל את העובדה שכנראה אאלץ להתאשפז.
לא איבחנו את ההפרעה שלי עדיין, אבל אני מתמודדת עם משקל נמוך מאוד מגיל הילדות ועד עכשיו (בת 21). כילדה הייתי מאוד מאוד בררנית, אני מודה שזה היה חריג... אבל הייתי ילדה, מה ידעתי אז? זה באמת לא היה בכוונה.
התחלתי מעקב של דיאטנית לפני כמה שבועות. היה שיפור קטן מאוד אבל זה נעצר. חלק מהבעיה היא שאני חלשה מדי ולא מסוגלת לדאוג לעצמי לארוחות כל הזמן. קשה לי לעמוד הרבה, קשה לי להתאמץ. וכל העיסוק הזה באכילה עושה לי חרדות ומקשה עליי יותר.
הדיאטנית וגם העובדת הסוציאלית שמלווה אותי משוכנעות שאני צריכה פשוט ללכת לאשפוז ולתת שיטפלו בי, אבל קשה לי עם זה מאוד. אני חייבת להיות בשליטה, לא יכולה לסבול שלאנשים תהיה סמכות עליי (עכשיו אני יודעת שזה מאפיין של בנות עם הפרעות אכילה...) וקשה לי עם עניינים רפואיים כי יש לי טראומה על רקע רפואי. קשה לי עם הכל, אני לא יודעת איך להתמודד עם כל זה.
אני מבינה שזה יכול לעזור אבל פוחדת שזה יגרום לטראומה חוזרת וישאיר יותר נזק.
מה עושים באשפוז? מה עושים כל היום? יש בדיקות רפואיות? איזה *בדיוק*? יתנו לי להציב גבולות (למשל, רוצה להישקל עם גופיה)? כמה פרטיות תהיה לי שם? מה אם יהיו לי התקפי חרדה, אצטרך לסבול לבד? ומה אם לא אגיע למשקל היעד?
סליחה על ההצפה. אני פשוט לחוצה מזה.
אם מישהי התאשפזה בתל השומר ויכולה לענות קצת על השאלות שלי, אני מאוד אשמח...
רק בריאות לכולנו.


תגובות

1232123
08/01/20 20:15

היי אהובה, אני עודלא נכנסתי כך שלא יכולה לענות לך במדויק, מה שכן אני יודעת זה שבאינטייק הדיאטנית נתנה לי גם להישקל עם גופיה (ביקשה להישאר עם חזיה ותחתונים וכששאלתי אם בסדר להישאק עם הגופיה היא אמרה שכן) , אם יהיו לך התקפי חרדה אני יודעת שנותנים תרופות חירום כאלה כמו קלונקס , ובהחלט לא תהיי לבד. הבנות מאוד תומכות ומכילות.. מבחינת הצוות אני חושבת שאחיות יהיו איתך , גם דיאטניות נמצאות בזמני הארוחות , תלוי איפה זה תופס אותך.. בדרכ אשפוז הוא עד שמגיעים למשקל יעד (במידה ואת בתת משקל) אם לא תגיעי את פשוט תישארי שם עד שתגיעי וגם כנראה קצת אחרי...תלוי במצב הנפשי.. בכלמקרה אני מבינה אותך ואת החששות מאוד (אני גם בת 21, בהמתנה לאשפוז) אני בטוחה שיהיה סופר דופר קשה אבל זה שווה את החיים שלך..את צריכה תמיד לשמור בראש למה את עושה את זה ושזה שווה את זה. חיבוק♡

1232123
08/01/20 20:17

ובנוגע למה עושים- יש ארוחות אם אני לא טועה 4 פעמים ביום (שוב, נראלי תלוי במצבך) וצריך להיות שעתיים אחרי זה בחדר יום בהשגחה ככה שזה מכסה חצי מהיום בערך, וחוץ מזה יש כל מיני קבוצות שיחות וטיפולים.. אפשר גם לקבל ביקורים בשעות הביקור