מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאלרגיה מלוסטרל

אלרגיה מלוסטרל

13/01/20 19:14
1 תגובות

שלום,

כבר חמישה שבועות שאני נוטלת לוסטרל, קודם בתחליף הגנרי שלה סרטליין, אחר כך בלוסטרל, ואז שוב בסרטליין בעקבות פצעים שהרופא זיהה כאקנה. באופן כללי הכדור מכניס אותי למחשבות קשות יותר ממה שכבר היה לי (אובדניות) אבל קצת דוחה את התחושות והמחשבות הטורדניות. אני עייפה ותשושה מאוד. אני לא יודעת מה לעשות. אחרי ייעוץ עם הפסיכיאטר הוא הציע להפסיק עם הסרטליין, לקחת מחר חצי כדור ואז להפסיק לשבוע ולחזור אליו. האם יש אפשרות שיש לי אלרגיה ללוסטרל? האם כדאי לקחת ציפרלקס? האם התופעות לוואי שאני חווה עם הלוסטרל כמו האקנה והמחשבות אמורות לעבור אם אמשיך להתמיד? חוששת שזו גם תגובה אפשרית שבוע לפני מחזור...
אובדת עצות:/


תגובות

סימה-לבני
18/01/20 16:14

שלום רב,

 

כמו שכבר עניתי לך במקום אחר, ראי כאן , תופעות הלוואי שאת מתארת הן תופעות לוואי ידועות ומוכרות לתרופה Sertraline אבל גם לתרופות אחרות מאותה משפחה פרמקולוגית..

זאת החלטה שלך אם את מבקשת מהרופא להחליף טיפול בגלל תופעות הלוואי, או שאת נותנת לתרופה הזדמנות ומחכה שהתופעות יעברו עם הזמן.

אלרגיה -

לפי התאורים שלך לא מדובר על תגובה אלרגית, אלא על תגובה שכתובה וידועה בספרות, ונקראת בשפה מקצועית תופעות לוואי.

האם כדאי לקחת ציפרלקס? -

לשאלתך, ציפרלקס שמכיל Escitalopram שייך לאותה משפחה פרמקולוגית שהלוסטרל Sertraline משתייך אליה, זוהי משפחת ה SSRI. יש מקרים שבהם הרופאים ממליצים להחליף טיפול לטיפול אחר באותה משפחה פרמקולוגית, ויש שהרופאים בוחרים בתרופה ממשפחה אחרת.

במקרה שלך, יתכן שהתופעות לוואי שאת מרגישה הן תופעות שאופיניות אצלך לכל התרופות מאותה משפחה, משפחת ה SSRI, ולכן אין הגיון להחליף מלוסטרל לציפרלקס, ויתכן גם ההפך, שתסבלי מהן עם הלוסטרל ולא עם האחרת.

סיכום

לאור האמור למעלה, חשוב לשתף את הרופא המטפל ולקבל ביחד איתו החלטה, האם נוטשים את התרופה שאת לוקחת עכשיו לטובת תרופה אחרת באותה משפחה, או שמשנים רק מינון של התרופה שנלקחת עכשיו, או שמחליפים אותה בתרופה אחרת ממשפחה פרמקולוגית אחרת.

החלטה כזאת מקבל הרופא לאחר שהוא מעריך את מצבך הקליני, ומסביר לך למה הוא מצפה בכל אחת מהאפשרויות. אין כאן ספר בישול עם מתכונים בטוחים. חשוב מאד לשתף את הרופא ולקבוע איתו ביחד איך מנהלים את הטיפול התרופתי בצורה חכמה שגם תהיה אפשרית לטווח ארוך.

מקווה שעזרתי

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"