מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזהתרגלות הגוף לסטימולטנים

התרגלות הגוף לסטימולטנים

23/01/20 16:08
3 תגובות

היי, בן 31 ונוטל וויאנס 50 מ"ג למעלה מ-4 חודשים(ניסיתי גם את ה-70 מ"ג).
ההשפעה הייתה מעולה בכלל ההיבטים ב-4 החודשים הראשונים.
אולם, בשבועות האחרונים אני מרגיש שהתרופה כבר לא משפיעה כמעט בכלל, ואני מרגיש שאני חוזר לתקופה טרם התחלת הטיפול התרופתי.
האם התופעה בה הגוף מסתגל לתרופה היא תופעה רווחת אצל כלל המשתמשים,והאם יש דרך לשמור על אותה השפעה של התרופה לטווח ארוך?
הבנתי שהפסקת השימוש בסופי שבוע או לכמה ימים יכולה להועיל בצורה מסוימת.
והחלפת התרופה לתרופה אחרת כנראה שתגרום לכך שבעוד מס' חודשים הגוף יתרגל מחדש.
אשמח לתובנות))


תגובות

אני לוקח ויואנס כבר כמה שנים. התנסתי בכל המגוון לדעתי. הבעיה בכדורים לאורך זמן היא שאנחנו מתרגלים להרגיש בפוקוס ולא שמים לב לשינוי... קשה לי להאמין שאין השפעה של הויואנס עליך. אחד הדברים הכי חשובים להבין שכדור אינו פיתרון אורגני אלא תוסף שמשנה את ההרגשה. כשיש הצפה חושית וחוייתית במוח גם הכדור החזק ביותר אינו משפיע... מכיוון שאין את התחושה שגרמה לך להתרכז בשינוי אתה מאפשר למוח שלךלהכניס יותר גירויים מהסביבה. אני ממליץ לך לנסות לתרגל מינדפולנס ולשלב את הרגעת התודעה יחד עם הכדור. אצלי זה מאפשר את הריכוז והעבודה... אפשר גם מדיטציה או יוגה כדי להרגיע את המוח.

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
28/01/20 12:56

עקרונית, קיימת התרגלות למינונים נמוכים וירידה בהשפעה עם שימוש סדיר אבל תופעה זו לא נפוצה במינון הקבוע. לא ניתן להקיש, וודאי לא אוטומטית מתהליך התגובה לתכשיר אחד לגבי תכשיר אחר.

לי15
30/01/20 12:05

אני בת 22, לאחרונה הרופא העלה את המינון של הריטלין מ-10 מ״ג ל-20 מ״ג, אך יש לי תופעות לוואי נוראיות. אם יש מרשם לאטנט מנוירולוג צריך אישור עליו גם מרופא המשפחה? או שהתהליך הזה רק לילדים מתחת לגיל 18?