מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

כדור אלפרליד

12/02/20 15:03
4 תגובות

שלום לכולם התייעצות
אני סובל מכאב כבר כמה שנים טובות
הייתי אצל ראומטולוג והוא נתן לי כדור אלפרליד (משום מה הרופא החליט שזה הכדור שיעזור לי אני) הבנתי לצערי קצת מאוחר שהכדור מאוד ממכר והתחלתי לפתח תלות בכדור ותופעות לוואי שהולכות ומחריפות איך אני נגמל מהכדור בבקשה תעזרו לי
המינון שאני לוקח ביום 1.5 מ"ג ובלי לקחת את הכדור אני פשוט לא יכול לתפקד הגוף שלי כמו בטון
תודה רבה


תגובות

סימה-לבני
16/02/20 0:10

שלום רב,

תהליך גמילה הוא תהליך מאד איטי שדורש עזרה ותמיכה מהסביבה הקרובה.

זה נורא פשוט לכתוב לך באינטנט תתחיל להוריד מינון בהדרגה, זה לא יילך ללא ליווי מתאים.

אני מציעה לך לחזור לרופא שרושם לך את התרופה ולבדוק איתו מה הוא מציע ומה מציעה הקופת חולים שלך לאנשים שהתמכרו כמוך. האם יש סיוע בתכניות גמילה, בליווי של פסיכולוג, בקבוצות תמיכה.  לפי מה שתלמד מהרופא, תמשיך...

עוד מידע על התמכרות מתרופות בחיפוש בגוגול כאן.

בהצלחה,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

שמואל20
18/02/20 17:23

האם יש כדור שאני יכול לקחת אותו  במקביל שהוא לא ממכר ולהוריד  מינון  מהכדור אלפרליד  תודה 

ג-ף
03/03/20 23:47

היי שמואל.

גם אני כמוך סבלתי מהתמכרות לכדור לזה ללא ידיעה שהוא ממכר וגורם לתלות פיזית.

לצערי, נאלצתי לעבור את תהליך הגמילה פעמיים עם עצמי מאחר וסביבתי לא הבינה עם מה אני מתמודד ובעקבות סיבות אחרות.

כיום, לאחר שביצעתי מחקר מקיף מאוד באינטרנט (לצערי אין כל כך מידע בעברית, כל המידע הוא באנגלית) אני קצת יותר מבין עם מה התמודדתי בגמילה האחרונה.

לידיעתך, כמוך עוד הרבה אנשים בעולם מתמודדים עם פגיעה מהתרופה מהסוג הזה (כל סוגי הבנזודיאזיפינים) עד כך שישנה תופעה שנקראת Benzodiazepines withdrawl syndrom שהייתי מציע לך לחפש בגוגל. יחד עם זאת, יש מדריך חינמי לחלוטין בקישור הבא - https://www.benzo.org.uk/manual/ שנכתב על ידי פרופ' הת'ר אשטון שיכול מאוד לעזור לך לדעתי, בנוסף, תוכל לחפש ביוטיוב סירטונים של אנשים שמתמודדים עם הגמילה מהתרופות מהסוג הזה, לי זה עזר מאוד.

אני לא יודע עם איזה סוג של כאבים אתה מתמודד, אני מאמין שאם אתה משתמש במשככי כאבים אחרים הם אולי מקבוצת האופיואידים שגם מהם יש להיזהר מאחר והם גורמים להתמכרות (בסגנון הרואין).

לסיכום, לפי הסטטיסטיקה במחקר של פרופ' אשטון, גמילה מבנזודיאזפינים קשה פי 8 מהירואין אך מדובר יותר על שימוש של שנים על גבי שנים במינונים גבוהים, במיוחד אם זה יחד לשימוש טיפולי ולשימוש פנאי כגון התמסטלות.

לדעתי המינון שלך נמוך בשביל שתופעות הלוואי יהיו אקוטיות, אך היעזר במדריך על מנת לראות כיצד אתה יכול לצמצם את התרופה, כי היא בוודאות לא לשיכוך כאבים אלא רק למצבי חרדה.

אוסיף ואשתף שאני החלטתי (בחוכמה או שלא) להפסיק בבת אחת השימוש (אחרי שימוש יום יומי של כ-5 מ"ג, לרוב גם רק בלילה כדי לישון) וסבלתי מתסמיני גמילה כמו רעידות או "טיקים", כמובן שלא ישנתי במשך כמה ימים, אבל אני מבטיח שאחרי שבועיים בערך זה עובר והודיתי לאלוהים כשחזרתי להרגיש עייפות טבעית. אדגיש שאצל כל אחד תהליך הגמילה הוא שונה.

שתהיה לך המון בהצלחה ורק אמליץ שעל כל תרופה שרושם לך הרופא, תבצע מחקר מקיף בספרות ובאינטרנט כדי לדעת במאה אחוז מה השפעותיה, תופעות הלוואי שלה ותסמיני הגמילה.

שמואל20
04/03/20 15:35

תודה רבה 

אני יודע שזה לא פשוט. כשאני מתעורר בבוקר כל הגוף שלי  תפוס בצורה קשה עד שאני לא לוקח את  הכדור אלפרליד הוא עוזר לי  להשתחרר שחרור של השרירים בגב אני לא יודע מה יקרה במידה ואני לא יקח אותו כי זה ממש קשה להתחיל את  היום  אפילו בלתי אפשרי 

תודה רבה