מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

תפקוד כליות

19/02/20 13:23
4 תגובות

בן 48, יש לי כלייה שמאלית מעט קטנה, סביב 7-8 ס"מ, כנראה מלידה וכלייה ימנית תקינה בגודל. הקריטנין שלי כבר שנים הוא 1.2-1.3, אם כי בבדיקות האחרונות נכנס לנורמה (1.12 בבדיקה האחרונה). מה שאני לא מבין הוא שאם הכליות תקינות ואפילו רק אחת תקינה (אם כי הנפרולוג אמר שגם השנייה מתפקדת, פשוט פחות), למה הקריטנין בגבול העליון ויותר של הנורמה? (אין גם בעיית כליות לפי אולטרסאונד).


תגובות

החתול-שמיל
19/02/20 14:08

הקראטינין זה מדד שמושפע מכמה דברים, בעיקר מנוזלים ומסת שריר. יש מצב שאתה עושה את הבדיקת דם בצום או לא שותה מספיק מים פשוט, בנוסף יכול להיות שיש לך מסת שריר גדולה יותר ולכן הקראטינין בטווח הגבוה. בברכה, עומר מנהל קבוצת כליות בפייסבוק.

עופר.בן
19/02/20 14:27

בהתחלה ככה חשבו, לפני שגילו את הכלייה הקטנה, אבל התוצאה נמשכת באותו הטווח שנים, בכל מיני תנאים. אבל כן אולי הירידה הקלה האחרונה בגלל מה שהזכרת. אני גם משתדל יום לפני בדיקת הדם לא להתאמן

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
26/02/20 13:26

כפי שאתה מציין יש לך כליה אחת קטנה יותר מהשניה וכנראה היא תורמת פחות לתפקוד הכלייתי הכללי הנמדד על ידי קריאטינין. באופן כללי אפשר להסתדר היטב גם עם כליה אחת מתפקדת, אך בחלק מהמקרים התפקוד הכלייתי לא יהיה תקין לחלוטין (עם קריאטינין תקין), אלא שתהיה ירידה, לרוב קלה, בתפקוד הכלייתי, אשר תתבטא בעליה מתונה בערכי הקריאטינין, כמו במקרה שלך.

עופר.בן
26/02/20 13:39

ד"ר לב, תודה על התשובה- לא ממש הבנתי, הרי יש מצבים שבהם אנשים עם כלייה אחת הם עם קרטנין תקין, ולי יש לפחות כלייה אחת מתפקדת בצורה טובה (וכנראה השנייה בתפקוד חלקי- מלידה). גם לא הבנתי, אם התפקוד הכלייתי לא יהיה תקין לחלוטין (כמו שכתבת בתשובה) איך הקריטנין יכול להיות תקין? (אצלי הוא לא תקין מש, נמצא בערכים בגבוהים- 1.2-1.3, בבדיקת הדם האחרונה נפל לתוך 1.12).