מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהלברוח מעצמי

לברוח מעצמי

19/02/20 18:14
5 תגובות

היי, אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי לאחר שאובחנתי עם אנורקסיה .
בנו לי תפריט, ואמרו לי לא להתאמן בכלל. אני כבר חודש וחצי בתפריט החדש הזה והמשקל עולה בקצב מהיר ביותר. אני מרגישה שאני משמינה ומשמינה מיום ליום. בהתחלה הצלחתי לשמור על התפריט אבל עדיין התאמנתי. אך לאחרונה התחלתי לאכול יותר מהתפריט ״ולנשנש״ מעבר. אחרי כל חריגה כזאת אני מתחרטת ומיד מנסה להקיא אן בעיקר לוקחת משלשלים שגורמים לי סבל רב . אני רק רוצה לחזור לתחושת הרזון שהייתה לי, ולאוכל שהייתי אוכלת שבעקבותיו הגעתי למשקל הקודם שהיה לי .
ניסיתי לחזור לאכילה המצומצמת אבל אמי ומשפחתי פשוט לא איפשרו לי ולא נתנו לי לצאת מהבית או לעשות כל דבר עד שלא ראו שאכלתי את כל מה שהייתי אמורה. נשלחתי לבדיקות א. ק. ג. ונמסר לי שם שקצב הלב שלי איטי ויש להמשיך בירור אצל רופא מה שמקשה עליי להמשיך להתאמן.
אני מעדיפה להימנע ממזון כי אם אני מתחילה יש פעמים שאני לא יכולה להפסיק ובגלל זה אני משמינה כל כך. אני בוכה כמה פעמים ביום, ומקבלת התקף חרדה כשמביטה במראה. הקול בראש שלי לא מפסיק לומר לי כמה חזירה ושמנה אני שאני מרשה לעצמי לאכול דברים משמינים כמו בטטה , לחם, טחינה ופירות. דברים ששנתיים לא דמיינתי שאכניס לגוף שלי . המון פעמים בלילה אני מתפללת לאלוהים שייקח אותי אליו , ושיעשה שאמות היום. באותם רגעים אני מתקשרת למוקד ערן לתמיכה נפשית וזה לפעמים עוזר.
אני במצוקה נורא גדולה , אני לא רואה טעם לחיים. בבקשה אם יש מישהו שיכול לומר לי משהו, אולי משהו מעודד וחיובי בקשר למצב...
אמא שלי כבר בעצמה לא יודעת איך לעזור לי, ואני חושבת שהיא זקוקה בעצמה לטיפול כי מאוד מאוד קשה לה עם המצב הנוכחי. אבא שלי לא כל כך מעורב במצב הנפשי שלי, וחושב שאם אני אוכלת כמו בתפריט סימן שהבראתי.
תודה מראש לעונים


תגובות

פפפפ
19/02/20 22:20

וואו!! אני ממש מבינה אותך!!! זה כל כך קשה!!! תחפשי נקודות שבשבילם שווה לעשות מאמץ, המספרים האלו דופקים את הראש ומנהלים אותנו

שלום לך, השלב הזה של החזרה לאכילה ושיקום המשקל אכן מאד מאד קשה. סיכוי סביר שעם הזמן והטיפול יהיה קל יותר לשאת את התחושות. את צריכה ההרבה מאד תמיכה עכשיו וטוב שאת פונה לערן בעת הצורך, אך יתכן ואת זקוקה לעזרה אינטנסיבית יותר, כמו פגישות תכופות יותר עם הפסיכולוגית שלך. מה את אומרת? יכול לעזור?

זקוקה.לעזרה
20/02/20 18:42

היום לאחר פגישה עם הפסיכולוגית שלי נקבע שאזדקק לפגישה עם פסיכיאטרית על מנת לקבל תרופות. מקווה שזה יעזור . חשוב לי לציין שהמון אנשים טוענים שאני עדיין רזה מאוד , ואני לא יודעת אם אומרים לי את זה כדי שר אמשיך לאכול או כי זה מה שבאמת חושבים. בכל אופן במראה אני רואה בחורה לא שמנה ולא רזה ;

הרעיון של פסיכיאטר נשמע רעיון מצוין. זה יכול לעזור. לגבי התגובות של האנשים, מנסיוני, הם כנראה צודקים. הרבה פעמים בנות במצבך מרגישות ונראות לעצמן שמנות באופן מנותק מהמציאות. זה עיוות תפיסתי שקשור להפרעה.

דנה-צינמן-ליטרט
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
20/02/20 20:56

יקרה, את באמת מתמודדת עם קושי אדיר. תנסי להזכיר לעצמך שזה רק שלב, התחושות האלה לא ישארו ככה לתמיד, גם אם זה מרגיש כך כרגע. ככל שתדבקי בתהליך ההחלמה, תיעזרי באנשים שסביבך ובאנשי מקצוע, כך הקולות הבריאים, הכוחות שיש בך, יגברו על הקולות של הפרעת האכילה שכרגע מייסרים אותך. שיהיה המון בהצלחה ואת מוזמנת להמשיך ולשתף ולהיעזר גם פה.