מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהלא מקבלת תמיכה

לא מקבלת תמיכה

21/02/20 20:24
3 תגובות

אני מתמודדת עם אנורקסיה כבר 14 שנים ואני מגדירה את עצמי כחולה כרונית.
קשה לי שדווקא ברגעים הקשים כמו עלייה במשקל, דיכאון ותחושות אשם אין לי תמיכה מההורים שלי. תמיד שאני מנסה להביע את דעתי בנושא הם משתיקים אותי ואומרים שהם לא רוצים לשמוע ממני קיטורים או כל דבר בנושא והם לא רוצים להתעסק בזה.
הם לא מבינים שזו מחלה וזה לא אני אלא היא. אני יודעת שאני לא אבריא לחלוטין אף פעם מהאנורקסיה היא כבר חלק ממני, אבל יעזור לי להתמודד איתה רק אם תהיה לי תמיכה מההורים שלי, אותה אני לא מקבלת.


תגובות

מישהי18
22/02/20 9:37

אני כל כך מבינה אותך. זה בול ככה אצלי. ההורים שלי אומרים שהם כבר סבלו מספיק מהעניינים שלי ועכשיו אני צריכה להתמודד לבד והם לא רוצים לשמוע מזה. מה שעזר לי להגיע למצב של הפוגה מלאה זה שעברתי לגור ממש רחוק מהם. שעתיים נסיעה. בניתי לי חיים משלי, חיים אחרים ומלאים וזה נתן מקום לכל הדברים הבריאים בחיים שבסוף ניצחו את החלקים החולים. עכשיו אני ברגרסיה מטורפת, אגב, אחרי 7 שנים ממש טובות. אבל לפחות אני יודעת שזה אפשרי! את תחיי עם המחשבות האלה שזהו, זה חלק ממך ואת כרונית. אני גם מוגדרת ככה על ידי הרפואה אבל שונאת את ההגדרה הזו ובחיים לא אומר אותה על עצמי. כי התודעה שלנו משפיעה על היכולת להחלים. וכן, אני מאמינה ההחלמה. יש כל מני רמות של החלמה אבל זו מילה הרבה יותר מעודדת ונכונה בעיני. טוב חפרתי. מקווה שזה עוזר. את מוזמנת לשתף בפרטי אם בא לך. חיבוק (-:

מישהי18
22/02/20 9:38

*אל תחיי

פפפפ
22/02/20 13:03

זאת בעיה והיא מביאה תחושות קשות. אחת הסיבות שאני מכריחה את עצמי זה הידיעה שלסביבה יש כוח מוגבל למחלה שלי, בסופו של יום יש להם עוד דברים בחיים. קחי את זה לגורם החלמה. בסוף הורים הם בני אדם עם חלומות ורצונות משלהם ולא מלאכים . ❣