מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

בעיות בשינה

09/03/20 16:40
1 תגובות

שלום,
בן 43 סובל מבעית לחץ דם.לקחתי 3 שנים אנלדקס 10 מג ובגלל שהלחץ דם היה גבוה לאחרונה 95 \ 145 בבית ובחוץ יותר גבוה הרופא העביר אותי לאנלדקס 20 מ"ג כחודשיים. לאחר שהתחלתי למדוד ראיתי הלד דם לא יורד יותר מדי.
רופא המשפחה החליף לי את הכדור לאוקספורג 160 \ 5 ובגלל שאני לא רגוע נתן לי גם LASEA כדור אחד.
לאחר כשבוע ובגלל שהערך הדיאסטולי לא ירד כל כך הרופא הוסיף לי פמיד 2.5 מ"ג
מהיום שהתחלתי לקחת את הפמיד התחילו בעיות בשינה וקמתי מאוד מוקדם מבלי להירדם.
לאחר 5 ימים חזרתי שוב לרופא ע"מ להוריד א הפמיד.
כרגע בלי הפמיד 4 ימים ומה שקורה לי בלילה שאני הולך לישון ב 11:30 קם בשתיים וחצי, נרדם שוב עד ארבע וחצי וקשה לי לישון מה שמאוד פוגע בתפקוד במהלך היום.
האם יכול להיות שהבעיות בשינה נגרמות מה LASEA או אולי מהאוקספורג או מ PAMID ? אולי זה נגרם כי יש אינטראקציה לא טובה בין התרופות הללו?
משקל גופי תקין ובגלל התרופות החדשות לא עושה פעילות גופנית מאומצת אלא הליכות כל יומיים.
צריך עזרה למה נגרמות הבעיות שינה מה שמשבש לי את כל היום
תודה


תגובות

שלום ,

אחרי בדיקה , מצאתי שהפרעות שינה יכולה להיות ת"ל של Pamid אך מדובר בתופעה שמופיעה בשכיחות לא ידועה . אפשר לעיין בעלון לצרכן – סעיף 4 – ת"ל בשכיחות אינה ידועה .

בבדיקה במיקרומידקס נמצא שזמן מחצית חיים T1\2)  ) של התרופה יכול להגיע עד 27 שעות ז"א בערך אחרי 108 שעות (T1\24) לא יישאר תרופה בגוף – שזה 4.5 ימים , לכן אם אתה עדיין סובל מהפרעות שינה סביר להניח שזה לא מהתרופה .

להפרעות שינה יכולים להיות הרבה סיבות כמו לחץ נפשי , הרגלי שינה והרגלי תזונה ..

אני משאירה לך לינק של קופת חולים כללית שנותן כמה טיפים לשינה טובה יותר –

https://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx

 

דוניה חורי 

סטודנטית לרוקחות קלינית

רוקחת