מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

טוביאז 4

16/03/20 16:46
3 תגובות

האם יש לתרופה השפעה על תפקוד הכליות?


תגובות

שלום חנה,

TOVIAZ  או בשמה הגנרי Fesoterodine מיועדת לטיפול בתסמיני פעילות יתר של שלפוחית השתן הידועה כ-שלפוחית רגיזה. התרופה פועלת על שריר השלפוחית ומרפה אותו ובכך מפחיתה את תדירות ודחיפות מתן השתן.

אם כוונתך ב-"השפעה על תפקוד כלייתי" היא בירידה בתפקוד הכלייתי אזי התשובה היא שאין לתרופה השפעה ישירה על הכליות ותפקודן לא יושפע מתרופה זו, למרות שהתרופה (לאחר שינויים בכבד) מפונה ברובה ע"י הכליות, כ-70% ע"פ מאגר התרופות Micromedex.

לפי מאגר מידע תרופתי נוסף, UPTODATE, ישנה המלצה להיזהר במתן התרופה במטופלים עם חסימה בדרכי השתן מחשש לאצירת שתן. לכן אם את מרגישה שישנו שינוי במצבך או שישנה השפעה כלשהי על הכליות ודרכי השתן, מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ עמו בנושא.

כמו כן תוכלי לעיין בעלון לצרכן , בסעיף 4 ולקרוא אודות תופעת הלוואי הקיימות לתרופה זו. אדגיש שלא כל מטופל/ת יחוו תופעות לוואי אלו וכי מופיעות בעלון לפי שכיחותן.

במידה ותרצי לקרוא עוד אודות שלפוחית רגיזה לחצי על הלינק הבא-    כל הטיפולים לשלפוחית רגיזה.

נרימאן עאשור, רוקחת

סטודנטית לתואר שני ברוקחות קלינית קהילתית

אוניברסיטת בן גוריון בנגב

חנה2512
20/03/20 10:35

תודה רבה נרימאן ושאלה בהמשך: אחת מתופעות הלוואי שאני חשה היא יובש חזק בפה עד הלוע. אם התרופה גורמת ליובש האם היא לא "מייבשת" את הכליות? תודה

אכן, אחת מתופעת הלוואי המאוד שכיחות של טוביאז היא יובש בפה (שכיחות שנעה בין 19%-35% לפי מקור המידע MEDSCAPE)

ויובש בגרון שגם הוא שכיח (עד 1 מכל 10 מטופלים על פי עלון לצרכן ).

פעילות התרופה כפי שהוזכרה בתגובה לפני היא ע"י מניעה של התכווצות שלפוחית השתן, מה שמוביל להרפיה של השלפוחית וליכולתה לאגור שתן ולהפחית את תדירות ותכיפות המתן.

כידוע לך, לרוב התרופות שאנו מכירים יש פעילות עיקרית שלשמה התרופה ניתנת. אך לעיתים ישנן גם פעילויות אחרות, פחות רצויות שיכולות לגרום למה שנקרא תופעת לוואי.

טוביאז פועלת על חסימה תחרותית של קולטנים שנקראים קולטנים מוסקריניים. קולטנים אלו נמצאים בשלפוחית אך לא רק. בשלפחוית, קולטנים אלו אחראים על כיווץ השריר ולכן חסימתם מונעת כיווץ ומשרה הרפייה. קולטנים אלו נמצאים גם בבלוטות הרוק בפה, שמה הם אחראים על הפרשת רוק, אם נחסום אותם תהיה ירידה בהפרשת הרוק מה שיוביל להרגשה של יובש.

התרופה פועלת על אותם רצפטורים באתרים שונים וגורמת לתגובה אחרת בכל אתר, הרפיית שריר בשלפוחית ועיכוב הפרשת רוק בפה. כך שאין חשש, התרופה אינה "מייבשת" את הכליות כפי שהיא מייבשת את הפה.

במידה ותופעת הלוואי של יובש בפה ובלוע מאוד מציק לך גם בתפקוד היומיומי ובכלל, תוכלי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו. אם תופעת הלוואי נסבלת, ניתן לנסות תחליפי רוק שנמכרים בבית המרקחת, על מנת לשמור על בריאות הפה.

מקור מידע- ויקירפואה- תסמונת השלפוחית הרגיזה.

נרימאן עאשור, רוקחת

סטודנטית לתואר שני ברוקחות קלינית קהילתית

אוניברסיטת בן גוריון בנגב