מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצההתמודדות עם ההבחנה - מספר שאלות

התמודדות עם ההבחנה - מספר שאלות

18/03/20 18:15
2 תגובות

שלום לכולן/ם,
הובחנה אצלי טרשת נפוצה על ידי הנוירולוג בקופת החולים לאחר MRI לע"ש צווארי וגבי, שם נמצאו שני נגעים (עוד לא עברתי MRI למוח, ואני מקווה שאעבור בקרוב). קראתי כמה מהמדריכים של הקהילה (עוד לא הספקתי לעבור על כולם), ויש לי מספר שאלות שלא מצאתי להן תשובה ממש (ושבפגישה עם הנוירולוג לא חשבתי עליהן).
1. מהנוירולוג הבנתי שצריך מספר קרטיריונים בשביל להיות מאובחן בטרשת: האם מישהו יודע מה הם הקריטריונים הללו? האם בשביל האיבחון לא נדרש MRI מוח? והאם יכול להיות ששני הנגעים שנמצאו בע"ש קשורים במחלה אחרת?
2. בהתאם להבחנה שלח אותי הניורולוג למרפאת טרשת נפוצה, אולם לימי הקורונה תוכניות אחרות והתורים הם לעוד יותר מחודש. כרגע אני סובל מעט מסימן לירמיט (שאר הסימנים כמעט עברו במלואם), האם יש סיכוי שסימן הלירמיט יעלם גם בהמשך ללא טיפול (אני מבין שיכול להיות שלא יעלם בכלל...)? האם יש דברים שאפשר לעשות בתקופה הזו לפני הפגישה עם רופא מומחה במרפאת טרשת בשביל להטיב על התחושה או לזרז את ההחלמה מההתקף?
3. בקשר לכך, האם יש הבדלים בין מרפאות הטרשת השונות? בכלל, האם יש טעם בכלל להתעסק במציאת הרופא או המרפאה "המתאימים" (ולא פשוט לבחור את המרפאה הקרובה ביותר לבית)? אם כן, על מה צריך לחשוב בבחירת הרופא/מרפאה?
תודה מראש על עזרתכם/ן!


תגובות

1. האבחון של טרשת נפוצה הוא תהליך הכולל בדיקות מסוגים שונים והערכה רפואית של נוירולוג. אני מצרף לך שני לינקים שיכולים לסייע לך בהבנה של התהליך והבדיקות. https://www.camoni.co.il/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%90%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%94- https://www.isni.org.il/public-post/multiple-sclerosis/#diagnosis 3. טרשת היא מחלה כרונית שתלווה אותך כל החיים. לכן מעבר לקרבה למקום המגורים, חשוב החיבור האישי לנוירולוג שילווה אותך לאורך המחלה. פרט לכך את צריכה לקחת בחשבון שקופת החולים שלך עשויה להעלות קשיים במתן טופס 17 לבית חולים שאינו נמצא בהסדר שלה, לכן גם זה פרמטר שצריך לקחת בחשבון.

עינת-מילר
מוביל קהילה
18/03/20 20:15

בנוסף למה שכתב לביא כל מרכזי הטרשת בארץ טובים מקצועית באותה מידה ולנוחות יש משקל רב. תסמינים של טרשת יכולים להישאר ויכולים ללכת בלי טיפול אלה רק עם הזמן כך שאם הכל כמעט הלך לא הייתי נלחצת מהתור הרחוק. יותר מזה עדיף להגיע למרכז תרשת גם עם תוצאה של mri ראש למרות הממצאים שכבר יש