מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותליטורובה במקום ליפיטור

ליטורובה במקום ליפיטור

27/03/20 12:29
1 תגובות

שלום חברים!

אני בן 45 אחרי אטום בלב + צינתור +2 סטנטים לפני כ-3 חודשים.
הטיפול התרופתי שלי הוא - LOSEC, LIPITOR, BRILINTA, ASPIRIN, TRITACE

אני נוטל מזה כמה שניל ליפיטור להורדת הכולסטרול - לפני ההתקף לקחתי 20mg כל יום ומאז ההתקף 80mg כל יום.
עד כה לאורך כל השנים לקחתי רק ליפיטור ולשמחתי לא סבלתי מדיי מתופעות לוואי ו/או כאבי שרירים.

להפתעתי הרבה, כשקניתי בפעם האחרונה את התרופה, אמרו לי שמכבי כבר לר ממנת את הליפיטור אלא רק את התחליף הגנרי - ליטורובה. אני לא רוצה להחליף תרופה במינון כזה שאני נוטל כל יום, במיוחד בתקופה הזאת שאני בקבוצת סיכון בשל הקורונה ואין אפשרות לטיפול ומעקב רפואי כמו שצריך.

האם אתם מכירים את השינוי הזה או שזה רק אצלי? מה ממליצים לעשות??

המון תודה!


תגובות

שלום

תרופת הליטורבה הינה תרופה גנרית לליפטור, כלומר מכילה את אותו החומר הפעיל, באותו מינון ואותו שיעור ספיגה לדם, התרופה משווקת בישראל לאחר שנעשו בדיקות אשר מוכיחות זאת, תוצאות הבדיקות מוגשות למשרד הבריאות בישראל שבודק אותם ומחליט אם לאשר את התרופה במידה והיא עונה לדרישות.

ההבדל בין תרופת המקור לגנרית יכול להתבטא בחומרים הלא פעילים, בצורה, בגודל ובצבע אך שוני זה לא אמור להשפיע על פעילות ויעילות התרופה.

 לכן אין חשש מלקחת את הליטורבה למעט מקרים אשר ידועה בהם רגישות לאחד המרכיבים של התרופה.

אם מתפתחות תופעת לוואי כגון פריחה או גירוד או כל תופעה אחרת שיכולה להיגרם כתוצאה מהשוני בחומרים הלא פעילים יש לדווח לרופא המטפל.

 חשוב לי להדגיש שתופעות אלה לא מדאיגות והפיכות.

אם אתה בכל זאת חושש מהשינוי תוכל לפנות לרופא המטפל ולנסות לבקש אישור לתרופה האורגינאלית, או לבקש שיחליף לסטטין אחר אשר תוכל לקחת במינון יותר נמוך מהליטורבה 80מ"ג.

מצורף בזה עלון לצרכן של ליטורבה 80 מ"ג, יש לעיין בעלון בסעיף החומרים הלא פעילים (סעיף 6, מידע נוסף) על מנת לוודא שלא קיימת רגישות לחומר מסוים, אם ידועה כזאת.

https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Litorva_heb_1462800195888.pdf

בנוסף מצורפות גם שתי כתבות של קופ"ח כללית ומכבי שמסבירות את ההבדל בין תרופה מקורית לגנרית באופן כללי:

https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Pages/ety_geny.aspx

https://www.maccabi4u.co.il/5077-he/Maccabi.aspx

איחולי בריאות,

אמיר שחאדה

רוקח

סטודנט לרוקחות קלינית

אוניברסיטת בן-גוריון