מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' עופר לביא
פרופ' עופר לביא
מומחה במילדות ובגינקולוגיה, מנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית בבית חולים כרמל שבחיפה. כמו כן, פרופ לביא מטפל בחולות סרטן גינקולוגי במסגרת המרכז האונקולוגי של קופת חולים כללית, בלין – חיפה.בנוסף על פעילותו הקלינית, פרופסור לביא הינו פרופסור חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, ושימש עד לשנת 2016 כיו"ר ועדת חינוך רפואי של הפקולטה לרפואה.על תחומי מומחיותו נמנים, בין היתר, כירורגיה גינקואונקולוגית אונקולוגית, טיפולים גינקואונקולוגים, כירורגיה גינקולוגית אנדוסקופית וגנטיקה של מחלות ממאירות גינקולוגיות. 
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר אורה רוזנגרטן
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.  
כמוניסרטן השחלותסרטן שחלות חוזר

סרטן שחלות חוזר

17/05/20 16:59
1 תגובות

שלום,
לפני כשנה עברתי ניתוח להוצאת השחלות, האומנטום הרחם והחצוצרות. החלתי טיפול כימותרפי בטקסול וקרבופלטין, ובמקביל התחלתי לקבל אווסטין.
בחודש דצמבר 2019, סיימתי את הטיפול בכימותרפיה הנ"ל, והמשכתי בטיפול באווסטין.
כשהגעתי לטיפול העשירי באווסטין - הסמן CA 125 החל לעלות. בעקבות כך עברתי בדיקת פט סיטי שהראתה חזרת המחלה. ( אני לא נשאית BRCA 1 ו - 2, וכן לא נמצאות מוטציות בגידול עצמו.).
כעת התחלתי בהמלצת הרופאים לקבל ג'מזר וקרבופלטין, והפסקת האווסטין.
יש לי בעניין זה מספר שאלות:
1. האם יש טעם לעבור כעת בדיקת פאונדשיון לצורך מציאת התאמה לטיפול ביולוגי ?
2. האם יש טעם לחזור שוב על טיפול בקרבופלטין, או ששילוב אחר עשוי להניב תועלת נוספת, ובעיקר בהתחשב בעובדה שהמחלה חזרה תוך פחות מחצי שנה ?
3. קראתי שלנשים עם סרטן השחלות ושקבלו תרופה מטפורמין נגד סכרת מסוג 2, היתה הפוגה ואפילו הבראה מסויימת בסוג הסרטן הזה. מה ידוע לעולם הרפואה בענין זה ?

תודה מראש על תשובותייך, ועל כל אינפורמציה בעניין זה.


תגובות

ד-ר-אורה-רוזנגרטן
מומחה כמוני
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.  
02/06/20 11:20

שלום רב בחירת התרופה שהוצעה היא אכן סבירה , קיימת כיום נטיה בעולם להשתמש שוב בתרופות ממשפחת הפלטינום גם אם לא חלפה חצי שנה מסיום הטיפול הקודם. מטפורמין לא הוכח כיעיל כטיפול בפני עצמו לגבי בדיקת FOUNDATION - התוחלת בסרטן השחלה אינה גבוהה. ניתן לשקול זאת בהמשך כדאי להכנס לאתר האגודה למלחמה בסרטן על מנת לבדק אפשרויות של טיפולים מחקריים במצבך. בברכת בריאות