מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאמופרדקס וכליות

אמופרדקס וכליות

29/06/20 13:58
8 תגובות

שלום רב. בן 67. יש לי לפעמים בעיות רפלוקס שמקבלות ביטוי בליחה ו/או שיעול. שאלתי לגבי תרופה סותרת חומצה: אמופרדקס. האם יש בעיה כשיש אי ספיקת כליות בנונית? יש נזקים מוכחים מנטילת התרופה לפעמים. האם תוסף של קלסים יש השפעה מרגיעה. כנ"ל לגבי חלב. בתודה.


תגובות

חנה-גונן
30/06/20 14:59

מחקרים שעקבו במשך שנה על השפעת אומפרדקס על הכליות מצאו שהסיכון לאי ספיקה כלייתית עולה.. ישנה קבוצת תרופות חוסמי H2 כמו גסטרו או פמוטידין אשר מקטינים הפרשת חומצה ואין להם סיכון כלייתי.לגבי קלציום או חלב משמשים לסתירת חומצה ויש להם הרגעה קצרה.

 

עופר.בן
04/07/20 11:51

אני משתמש בגביסקון, האם יכול לעשות אבנים בכליות אם אני משתמש נניח פעם ביומיים? (יש לי קריטנין גבולי- 1.2-1.3 בעקבות כלייה אחת קטנה). תודה.

חנה-גונן
04/07/20 13:02

אמנם בגביסקון יש רכיב של קלציום קרבונט בכמות של 80מג לכדור..אבל זו לא כמות שעלולה לגרום לשקיעת אבנים. בד"כ האבנים הן מסוג קלציום אוקסלט . בכל מיקרה רצוי להקפיד על שתיה מרובה ודיאטה דלה באוקסלטים.

עופר.בן
04/07/20 16:12

תודה, גביסקון זה לא כדור אלא נוזל לשתייה לבן...מה הכוונה דיאטה קלה באוקסלטים? מה לא לאכול?

חנה-גונן
04/07/20 16:38
עופר.בן
04/07/20 19:43

אני מניח שהדיאטה הזו מיועדת לכאלו שיש להם נטייה לפתח אבנים בכליות, לא לכל האוכלוסיה ולא נניח לאוכלוסיה של בעיות בכליות...

סימה-לבני
04/07/20 22:01

שלום רב,

לשאלתך אם מותר לקחת נקסיום כאשר יש אי ספיקת כליות בינונית, התשובה, על פי העלון לצרכן, היא שעליך לעדכן את הרופא "אם הנך סובל או סבלת בעבר מליקוי חמור בתפקוד הכליות" והסיבה לכך היא כדי שהוא יקבל החלטות בהתאם למצבך. ראה עלון לצרכן כאן.

במיקרומדקס מציינים שאין צורך בהורדת מינון למי שיש לו בעייה קלה עד בינונית של תפקודי כליות, אך לא מומלץ לקחת את התכשיר כאשר הבעייה קשה. מצאתי גם אזהרה שכאשר יש בעייה בתפקודי הכלייה, אין לקחת טיפול ליותר משמונה שבועות.

באשר לטיפול חלופי:

אתה מציין שהרפלוקס מתבטא בליחה או בשיעול. ואני שואלת:

  1. האם זה מצב שבכלל מחייב טיפול? אולי ע"י שינוי תנוחה ופרוסה של לחם יבש האי נוחות תחלוף גם ללא תרופה? אם התשובה לשאלה היא חיובית, אז:
  2. ציינו כאן לפני תרופות חלופיות לטיפול ברפלוקס, החל ממשפחת חוסמי היסטמין 2, שמתוכם הפמוטידין איננו מומלץ בתפקודי כלייה בינוניים וחמורים, אבל לרניטידין לא ראיתי אזהרה. כמו כן ישנם סותרי חומצה למינהם בכדורים ובתמיסות כמו גביסקון ואחרים. אלו הם תכשירים ללא מרשם רופא שבכל בית מרקחת ימכרו לך.

בכל מקרה, כאשר התפקוד הכלייתי הוא בינוני כמו שאתה מציין, אני ממליצה לך לשקול להיות במעקב סדיר של נפרולוג ולקחת תרופות רק לאחר אישוריו והנחיותיו, תוך רישום ועדכון התיק הרפואי שלך.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

שמעון28
05/07/20 6:01

שלום סימה. השאלה שלי התייחסה אומפרדקס ולא לנקסיום. האם זה פשוט בילבול קל? הרפלוקס שלי הוא קצת קשה. איזה סותר חומצה אופטימלי? בתודה.