מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבסטטור 5 וכאבים

סטטור 5 וכאבים

03/07/20 13:12
9 תגובות

שלום,
בן 46 לפני חודשיים התחלתי (אחרי עיכוב רב) סטטור 5מג בעקבות LDL של 190 לאורך זמן. אחרי חודש יש לי תחושה של כתף, חזה, יד תפוסים וזה נמשך כבר חודש. בדיקות דם הראו שLDL ירד ל90 כך שהכדור עובד מן הסתם, השאלה עם הכאב בגוף קשור באופן ישיר. בדיקת cpk הייתה תקינה 115 ו crp גם תקין 0.9.
די לאורך כל היום אני מרגיש את התחושה הזאת שהיא לא נעימה, כאילו תפוס או מתוח לי משהו בין היד לכתף ולחזה. אני עושה פעילות ספורטיבית של ריצה גם לפני לקיחת הכדור, 2-3 פעמים 6קמ כל פעם ריצה בינונית.
רופא המשפחה לא חושב שזה מסטטור כי זה מינון מאד נמוך. איך אפשר לדעת ב100%? איך ממשיכים מכאן? מחכים עוד כמה חודשים לראות אם התופעה הזאת נעלמת כמו שבאה? תודה!


תגובות

שלום, ראשית לפי המדדים שמסרת נטילת התרופה (סטטין) חשובה ביותר שנית, ייתכן והתלונות נובעות מהכדור, לאור כך שאין עליה ב-CPK או בתפקודי כבד (האם נבדקו?) , אזי אם אתה מסוגל להתמיד ולנסות לתת לתופעה לחלוף זה פתרון מצוין, אחרת ניתן לנסות ולעבור לסטטין אחר דוגמת ליפיטור 10 מ"ג שהוא בעל עוצמה דומה, המעבר מסייע לעתים קרובות במידה וכאבי השרירים אכן קשורים לסטטור. בכל מקרה, מחדד את המסר העיקרי והוא שהתרופה יעילה ומועילה להפחתת כולסטרול וסיכון לבבי ומוחי עתידי כל טוב

א.י
12/07/20 7:50

תודה - האם התופעות יכולות להמשך מספר חודשים? עד מתי לתת לא הזדמנות?

לרוב חולפות תוך מספר שבועות תלוי במידת החומרה, אם סובל מאוד, נסה לעבור אחרת 3-4 חודשים נשמע כמו זמן סביר. כמובן הכתובת הנכונה לשאלות פרטניות כאלו היא הרופא המטפל, אין בלתו

א.י
12/07/20 10:16

תודה!

ישקל
12/07/20 16:24

הפתרון שלי לכאבי השרירים בעיקר בלילה בעקבות הסטטינים, 1. הגברת מגנזיום כמוסות תוסף מזון מגנזיום לפני שינה, 2. אכילת בננה בערב. 3. שתיה של מי טוניק שמכיל כינין בערב, יש גם ללא סוכר כל זה בהמלצת רופא המשפחה וגם דיאטנית לי זה עזר מאוד בהצלחה ובריאות טובה

א.י
12/07/20 16:29

תודה, כמה מג מגנזיום ביום?

ישקל
12/07/20 16:33

זה הכדור שהומלץ עי הרופא

Attached Picture
ישקל
12/07/20 16:34

שים לב זה הומלץ לי עי הרופא, אני ממליץ לך להתיעץ עם הרופא שלך !

א.י
12/07/20 17:19

ברור, תודה