מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבכאבים ביד, כתף, חזה, צוואר

כאבים ביד, כתף, חזה, צוואר

03/07/20 13:21
7 תגובות

שלום,
בן 46 לפני חודשיים התחלתי (אחרי עיכוב רב) סטטור 5מג בעקבות LDL של 190 לאורך זמן. אחרי חודש יש לי תחושה של כתף, חזה, יד תפוסים וזה נמשך כבר חודש. בדיקות דם הראו שLDL ירד ל90 כך שהכדור עובד מן הסתם, השאלה עם הכאב בגוף קשור באופן ישיר. בדיקת cpk הייתה תקינה 115 ו crp גם תקין 0.9.
די לאורך כל היום אני מרגיש את התחושה הזאת שהיא לא נעימה, כאילו תפוס או מתוח לי משהו בין היד לכתף ולחזה. אני עושה פעילות ספורטיבית של ריצה גם לפני לקיחת הכדור, 2-3 פעמים 6קמ כל פעם ריצה בינונית.
רופא המשפחה לא חושב שזה מסטטור כי זה מינון מאד נמוך. איך אפשר לדעת ב100%? איך ממשיכים מכאן? מחכים עוד כמה חודשים לראות אם התופעה הזאת נעלמת כמו שבאה? תודה!


תגובות

גלי-אבידוב
03/07/20 14:08

מציעה לך ללכת לאבחון של פיזיותרפיה ולשמוע חוות דעת נוספת. כמו כן ממליצה ללכת לאוסטאופט/ית זו שיטה שעבדה עבורי נהדר בתקופה שבה סבלתי מכתף קפואה. אין טעם לחכות. הסיכוי שזה יעבור לבד הוא נמוך. שחייה היא דרך נוספת לטפל בכאב במידה ואין מגבלה של טווחי תנועה. האם יש קשר בין הכולסטרול לכאבים, קשה לדעת. אם יש בקבוצה מישהו שחווה תופעה דומה מוזמן/נת לשתף.

א.י
03/07/20 14:26

תודה, ימשיך לאורטופד, פיזיותרפיה ואוסטאופטיה

יערה.גז
05/07/20 17:38

סטטינים ידועים כעושים כאבים בשרירים וגידים עד כדי קרעים. הייתי בודקת עם מי שמבין בזה שהוא לא רופא משפחה ואולי לנסות להפסיק את הכדור לשבועיים ולראות אם זה מזה. מקסימום תתחיל שוב. כמובן שזה לא יעוץ רפואי, פשוט אחת שקוראה הרבה מאוד על זה.

א.י
05/07/20 17:43

תודה, לפי הידע שלך, האם לאחר תקופה של כמה חודשים הגוף מתרגל והכאב אמור לעבור?

יערה.גז
05/07/20 18:18

לפי מה שהבנתי, לא. אבל יש כדורים אחרים ואפשר לנסות ולראות מי מהם לא עושה כאבים. שוב, חוזרת ומזכירה שאני לא מבינה בתחום ברמה רפואית הייתי מתייעצת עם מי שאמון בתחום.

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
05/07/20 22:50

א.י אני הייתי ממליצה להפסיק את הכדור לשבוע ולראות מה קורה. אם הכל עובר - זה מהכדור ויש לגשת לרופא המשפחה ופשוט לנסות טיפול אחר. גם אם מדובר בסטטינים התגובות משתנות מאדם לאדם ומתרופה לתרופה. בכל מקרה יש עוד שיטות טיפול לכולסטרול ואם אין סבילות לסטטינים צריך לנסות משהו אחר. אם למרות ההפסקה שום דבר לא חולף אז ניתן לומר בוודאות שהתרופה איננה המקור לתופעה ואפשר להמשיך לקחת אותה בשקט. ד"ר גור.

א.י
05/07/20 23:26

תודה