מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההפרעות אכילה והשפעה על התיק הרפואי בקופ

הפרעות אכילה והשפעה על התיק הרפואי בקופ

13 תגובות

היי, אני חדש בכל הנושא. קבעתי התחלת טיפול בתל השומר של 6 מפגשי תזונאית (בפעם הקודמת שידרתי שהכל טוב וקצת לא שיתפתי פעולה) ומגיע עם המון מוטיבציה לשפר ולהחלים.
בעיקרון - המון עיסוק קלורי, במשקל תקין, מצבים בהם האוכל מנהל אותי ומשפיע על החשיבה ועל מצבים כאלו ואחרים בחיים שלי.
אני עובד בהייטק בתעשייה - מרוויח יפה ומאוד אוהב את העבודה שלי - ויודע שארצה גם להתקדם לעמדות ניהול התחלתיות ויותר בכירות בעתיד.
האם עצם הטיפול בתל השומר והאבחנה במידה ותיהיה - תזונאית + פסיכולוג ועצם זה שהקופה ממנמנת את זה - הדבר יופיע בתיק הרפואי כמחלה נפשית? האם עלול להשפיע לי על העתיד המקצועי?
האם במידה ופונה לפסיכיאטר של קופת החולים - הדבר יוגדר כמחלה בתיק הרפואי?
מנסה להמנע מזה על מנת שלא יחסום לי דלתות בעתיד- והאם בכלל זה המצב?

קראתי פה כמה פוסטים בנושא והבנתי שרק אם ניגשים לביטוח לאומי ומקבלים נכות אז זה המצב - כי מחוייבים להכניס את זה לתיק. ובכל מקרה לא מתכנן לפנות לביטוח לאומי.

אשמח ליותר תובנות מניסיונכם.
תודה

הפוסט שעליו דיברתי -
https://www.camoni.co.il/411804/554694


תגובות

rlaptn
06/07/20 11:07

זה יכתב בתיק הרפואי אבל אתה יכול לנסות לדבר עם רופא המשפחה כדי שיעלים את האבחנה (כלומר, יכתוב כאילו כבר החלמת). אני עשיתי את זה וזה עבד. ככה, כשאתה צריך להוכיח כשירות לעבודה, רופא התעסוקה לא יתייחס להפרעת האכילה.

בוודאות יופיע?הרי אני מטופל במכון חיצוני (תל השומר) ורק מבקש טופס 17 בכל פעם לחדש את התשלום למכון. אם אלך לפסיכיאטר מן הסתם שבמידה וישנה אבחנה כזו הדבר ירשם. והאם בעיקרון הדבר באמת עלול להפריע ? יודע שכיום זה בחברות הגדולות.

פפפפ
06/07/20 11:43

אין כזה דבר נעלם, פשוט זה לא רשום כמחלה פעילה. לי אוטומטית נעלם חודשים אחרי הפסקה של טיפול אינטנסיבי. הרופא אמר שזה כמו חמחוק ניתוח שנעשה. על כל מקרה אין אפשקות לראות אחרי כמה זמן חמעט פסיכאטר וכאלו

כלומר הודעת לרופאה שהפסקת טיפול אינטנסיבי והיא העבירה למצב של החלמה?

rlaptn
06/07/20 11:44

אני לא יודעת אם בוודאות. לי זה הופיע. אם אתה רוצה תשובה וודאית, עדיף שתשאל אותם עבדתי באו"ם (ארגון די גדול) ובהתחלה לא קיבלתי אישור מרופא. אחרי שההפרעה הועברה לקטגוריית החלמה, קבעתי שוב תור לרופא תעסוקה וקיבלתי אישור.

מקום העבודה נחשף להפרעת האכילה?בסיכום רפואי? במקום כלשהו? או רק מקבל אישור עובר/לא עובר?

rlaptn
06/07/20 13:13

רק עובר\לא עובר

פפפפ
06/07/20 20:33

בגדול אין חשיפה אלא אם הולכים למקומות מיוחדים. לא הלכתי לבקש פשוט כשכבר לא טופלתי שם ( אני בפרטי) אז זה כבר החלמה ונעלם מהרישום על אל טופס

מקומות מיוחדים הכוונה למקומות עבודה מיוחדים? אחרי תקופה פשוט החלמה? ואיזה קופח?

פפפפ
07/07/20 10:29

אבל למה לא להמשיך לעבוד רגיל? למה להכנס במקומות מיוחדים? מאחלת החלמה מלאה , עדיף לשמור על השיגרה

שמילפיל
08/07/20 12:05

לדעתי אל תחשוש מזה. רוב רופאי המשפחה אפילו לא מתייחסים לזה כאל אבחנה. הם יותר מתייחסים לאבחנות כמו דיכאון, חרדה- אבחנות שהן יותר במישור הפסיכיאטרי, פחות התנהגותי. זה מה ששמתי לב.

פפפפ
10/07/20 15:45

ברגע שכותבים הפרעות אכילה זה לפחות בא עם חרדות . במקה הטוב..

דנה-צינמן-ליטרט
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
09/08/20 22:12

הי, בשביל לתת לך טופס 17 זה נרשם בתיק הרפואי כאבחנה, לא מחלת נפש, כי הפרעת אכילה היא לא מחלת נפש (כמו סכיזופרניה או מאניה דפרסיה) אלא הפרעה. למקומות עבודה אין גישה ישירה לתיק הרפואי, אם כבר הם יכולים לבקש אישור רפואי כללי ואז תלוי מה רופא המשפחה כותב. אני מתארת לעצמי שאם בכלל זה יכול להשפיע על משהו זה על עבודות ביטחוניות וגם אז סביר להניח שאם רואים שיש אבחנה אז מבקשים חוות דעת מגורם מטפל כדי להבין במה מדובר, כך שזה עדיין לא חייב להשפיע. ובכל מקרה, ממה שאני יודעת, כשאתה מסיים את הטיפול אתה יכול לבקש מהרופא למחוק את האבחנה.