מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהעייפות עייפות עייפות

עייפות עייפות עייפות

01/10/20 14:00
5 תגובות

כל מה שאני מנסה לא עוזר לעייפות , מתוסכלת ממש ,
נוביג׳יל - לא עזר - חשבתי שאקבל התקף לב - היו לי דפיקות לב ממ ש חזקות
לקחתי אטנט - לא עזר - היתה לי תחושה מוזרה בכל הגוף
אמנטדין - גם לא עזר עשה לי תחושה מוזרה בגוף
אני מתחילה לחשוש שאין לזה פתרון
ספורט - עושה
יוגה - עושה
מה לא ניסיתי וכלום
יש משו שפספסתי ?
משו שעוד אפשר לעשות ,לנסות ? מוכנה לכל דבר רק לא להיות עייפה 24/7


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
01/10/20 14:50

קנאביס ניסית?

Liz.s
01/10/20 15:24

לא , זה לא עושה ההפך ?

עינת-מילר
מוביל קהילה
01/10/20 16:19

יש סוג שמעורר ויש שמרדים תקראי כאן ותקבלי תמונה יותר ברורה. גם זה, כמו כל תרופה, מאוד אישי ומצריך בדיקה והתאמה. https://www.קנאביס.com/פרח-רפואי-איך-לבחור-זן-קנאביס-מתאים-מבח/

Liz.s
01/10/20 17:02

הבנתי אבדוק תודה על העזרה

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
01/10/20 19:51

היי ליז, תודה על השאלה - זהו סימפטום שכיח מאוד שרבים מתמודדים עימו. יש עוד כמה דברים שכדאי לבחון: הראשון - מהי אייכות השינה? בקרב אנשים עם טרשת נפוצה יש הרבה הפרעות בשינה (חלקן מורגשות וחלקן נסתרות) - האם את מתקשה להירדם, האם יש יקיצות באמצע הלילה ומאיזו סיבה? האם את נוחרת? (יכול להיות סימן להפסקות נשימה בשינה שהופכות את השינה ללא יעילה). השני - המצב הנפשי - מצבי חרדה ודיכאון מוסיפים לעייפות (חרדה מסיבה אחת ודיכאון מסיבה אחרת) והטיפול בהם (בשיחות או תרופות) מוביל להפחתה בתחושת העייפות. השלישי - ניהול אנרגיה, נושא שנדון בד"כ בטיפולים בריפוי בעיסוק. ייתכן שיש מטלות בחיי היום יום שצורכות ממך הרבה אנרגיה ומעייפים במיוחד, אז ניתן לראות כיצד מבצעים את המטלה בגישה/אסטרטגיה אחרת שהיא פחות מעייפת. הרביעי - תזונה, שינוי תזונתי יכול להפחית מהעייפות. גם רוב המחקרים שבחנו עד עתה דיאטות לטרשת נפוצה הצביעו על שיפור משמעותי בעיקר או רק במדדי העייפות. כדי לעשות זאת נכון כדאי להתייעץ עם תזונאית המבינה ובעלת ניסיון בתחום מחלת הטרשת הנפוצה (והיום יש כמה וכמה כאלו). זו "הרבעייה" שהייתי מתמקד בה. מקווה שיעזור ויכוון וכמובן שנשמח אם תעדכני אותנו מה דעתך והאם אחת מהנקודות הללו עזרה לך. ולכל העייפים (זהו הסימפטום השכיח והמטריד ביותר בטרשת נפוצה לפי כל הסקרים) מצרף מדריך חדש חשוב לגבי הפרעות שינה - זהו מדריך עדכני מקיף וארוך, אבל אם מישהו מזהה שסובל מאחת מהפרעות השינה - טוב שיעלה זאת מול הרופא והטיפול בהפרעה כמובן ישפר את השינה ובהתאמה תפחת רמת העייפות: