מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותלא מרגיש טובבב

לא מרגיש טובבב

30/11/20 15:01
3 תגובות

שלום לכולם
לאחר שבועיים ויומים עם אסציטאלופרם חצי כדור (5מ״ג) אין שיפור מרגיש יותר גרוע מלפני שהתחלתי עם הכדור רוצה להפסיק אותו אבל מפחד מתסמינים של גמילה איך עושים את זה???
או שלא יהיו תסמינים כי זה תקופה קצרה של טיפול??
השמח לתשובות תודה לכם


תגובות

סימה-לבני
04/12/20 15:31

שלום רב,

 

בבדיקת כל הפוסטים שלך לאחור, אני מבינה שהתחלת את הטיפול באסציטלופרם ב 14 לנובמבר.

המינון שלך נמוך, כמו שמומלץ להתחיל, ויחד עם זאת אתה מתלונן על תופעות לוואי והרגשה יותר גרועה מלפני שהתחלת את הטיפול.

אז תקופה של שלושה שבועות איננה מספיק ארוכה כדי שתסבול מתופעות גמילה, ובכל מקרה הפסקת טיפול צריכה להעשות ביחד עם הרופא, ולא רק בגלל שמשהו נתן לך תשובה זו או אחרת באינטרנט.

אנא חזור אל הרופא שרשם את המרשם מלכתחילה, בדוק מה קורה עם תרופות אחרות שאתה לוקח ותקבלו ביחד החלטה לגבי העתיד,

 

בברכה,

סימה לבני

רוקחת יועצת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il 

בן17
04/12/20 18:34

היי סימה תודה רבה על תגובתך

ניסיתי ליצור קשר עם הפסיכיאטר המטפל לא עונה לי כבר שבוע ואתמול מתברר לי שהוא בחו״ל 

יצרתי קשר עם רופא המשפחה ואמר שאין בעיה להפסיק כי זה תקופה קצרה של טיפול 

לגבי תרופות אחרות אני לא לוקח ובכל זאת מפחד להפסיק את התרופה אסציטאלופרם בגלל כל מיני פוסטים שקראתי 

דרך אגב רופא המשפחה המליץ לקחת לוריוון להקל על המצב

סימה-לבני
05/12/20 10:49

הי,

במצב כזה כדאי להחליט שסומכים על רופא אחד והולכים איתו.

לוריוון הוא פתרון להרגעה לטווח קצר. ויתכן שזה בדיוק מה שאתה צריך. אם תפסיק את מה שנתן הפסיכיאטר ותתחיל את מה שמציע רופא המשפחה תוכל לדווח מיד אם תופעות הלוואי נרגעו, ואם טוב לך או פחות טוב לך.

רק תזכור שללוריוון וכל בני משפחתו הבנזודיאזפינים יש את התכונה שגורמת לתלות, ובשמוש שמעל מספר שבועות כבר מתחילה בעיית תופעות הגמילה שכל כך מפחידה אותך עכשיו.

מכאן, שעליך לבנות תכנית עם רופא המשפחה. לשאול את השאלות הנכונות ולהתארגן לתקופה הקרובה.

והשאלות שאני הייתי שואלת אותך:

  1. האם הבעייה שלך היא לטווח קצר או ארוך?האם החיפוש שלך אחר פתרון הוא ללקיחה SOS כשאתה מרגיש חרד ומתוח,
  2. האם לטיפול קבוע וללקיחה מסביב לשעון.

בהתאם לתשובות שלך לשתי השאלות האלה, כדאי שתבנה עם רופא המשפחה את תכנית הטיפול שלך.

לעלון לצרכן של לוריוון הקלק כאן.

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"