מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

גלי חום

08/01/21 16:48
2 תגובות

בת 75, עברתי לפני כשנה וחצי כריתת שד מלאה + הקרנות. מטופלת כיום בטמוקסיפן בלבד אשר גורמים לי לגלי חום 24/7 שמעירים אותי גם לפנות בוקר.
האם יש משהו להקלה?
עלי לציין כי בהמלצת רופאת האונקולוגיה שלי נטלת כדורי (ESTO10 , (Escitalopram 10 mg , כדור אחד בערב, שגרם לי למחרת להיות "זומבי" לחצי יום.
תודה.


תגובות

סימה-לבני
16/01/21 21:02

שלום רב,

אכן טמוקסיפן יכול לגרום לגלי חום בהיותו אנטי הורמוני האישה, התגובה דומה לזאת שבהפסקת המחזור.

אם תופעות הלוואי אינן מאפשרות לך לחיות באיכות חיים סבירה, יש מקום ללחזור לרופאה לתכנית טיפולית.

יש מספר אלטרנטיבות למקרים כמו שאת מתארת ויש מקום לנסות אותם עד שאיכות החיים תאפשר לך להנות מהם.

להלן כמה אלטרנטיבות

  1. לשקול החלפת טיפול. לנציג של משפחת תרופות אחרת שנקראות aromatase inhibitor. הנציג שלהן אצלנו הוא הפמרה, Letrezole. הטיפול לא מתאים לכל אחת, ולכן חשוב לשתף את הרופא במצוקתך ולבחור באלטרנטיבה.
  2. אם לא מוחלף הטיפול, או אם מוחלץ וגלי החום ממשיכים גם אחר כך, אזי הטיפול באנטידפרסנטים כמו אסטו הוא הטיפול המומלץ, אלא שבמקרה שלך יתכן שהמינון גבוה מדי, ואולי היה צורך לנסות חצי מנה, 5 מג ולא 10 מג כתחילת טיפול.
  3. אם לא מצליח, יש מקום לבדוק תכשיר אנטידפרסנטי אחר, עם חומר גנרי שונה. למשל Venlafaxine.
  4. ואם זה נכשל, אזי יש דיווחים על תרופות אנטיאפילפטיות כמו גאבאפנטין, וליריקה שעוזרות במקרים כאלה.
  5. תרופות נוספות:Vitamin E - ראי מאמר מ 2007 כאן.,
  6. Clonidine Oxybotynin , תרופות נוספות שניתן למצוא בספרות למטרה של הפחתת גלי חום מתכשירים אנטיהורמונלים שניתנים לנשים לאחר סרטן שד.
  7. דיקור סיני נמצא יעיל למטרה זו. בעבודה מ 2010 ראי כאן.

לסיכום, יש הרבה מה לעשות, ולכן כדאי לך לשתף בנושא את האונקולוג.ת שלך, ולבנות תכנית שבה תוכלי לנסות כל טיפול לבעייה, עד שתמצאי את הטיפול המתאים ביותר.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

.

חוה1308
16/01/21 21:28

תודה על האינפורמציה. חלק ממה שכתוב, כבר עשיתי, דיקור שעזר מעט, שיאצו עזר יותר.

טופלתי ב Clonidine שלא כל כך עזר.

שמעתי שקוהוש שחור וגינסינג יכול לעזור, אנסה אותם גם כן , וכן ויטמין E. האם לויטמין יש מינון מיוחד והאם צריך מרשם מרופא

תודה.