מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותיוטירוקס ומוצרי חלב

יוטירוקס ומוצרי חלב

16/01/21 17:11
3 תגובות

שלום
אני לוקחת כול יום יוטירקס לבלוטת המגן.הסה"כ 800מק"ג לשבוע.לוקחת את הכדור בבוקר על הקיבה ריקה ואחרי כשעה אוכלת ארוחת הבוקר שכוללים דברי חלב כמו לבן ,גבינה לבנה וחלב לקפה.קראתי באתר תרופות בכמוני שיוטרוקס מושפע נמוצרי חלב.מה אלי לעשות? מתי לקחת את הכדור? בערב גם אוכלת דברי חלב . בצהוריים לקחת ויטמין ד-2000 יחב"ל ו600מ"ג סידן
מתי רצוי לקחת את היוטרקס?
תודה וערב טוב
סימונה


תגובות

סימה-לבני
19/01/21 22:27

שלום רב

בבדיקה מצאתי שליוטירוקס יש  בעייה עם מוצרי סויה ולא עם מוצרי חלב. וגם אז ההמלצה היא להיות ער לעניין , לעקוב באמצעות בדיקות אחר היעילות של התכשיר , ואם יש צורך מעלים או משנים את המינון של התרופה.

ההמלצה היא לקחת יוטירוקס Levothyroxine בדיוק איך שאת לוקחת. בבקר, ולפחות חצי שעה לפני האוכל, ואז אין מה שיפריע לו לספיגה.

ראי עלון לצרכן של יוטירוקס כאן. שימי לב שיש שם סעיף מיוחד תחת הכותרת "שימוש בתרופה ומזון" שם מוזכר הסויה כאמור למעלה.

זכרי, טיפול בבלוטת התריס באמצעות יוטירוקס הינו במעקב כל הזמן, וכל בעיה בספיגה שלו בגלל מזון זה או אחר באם לא ממתינים חצי שעה לאחר הלקיחה, תצוף בבדיקת המעבדה הקרובה והרופא יתקן אותה באמצעות שינוים במינון. 

אם ראית באתר כמוני מידע אחר, אשמח אם תשלחי לי את הלינק כדי שנבדוק ונתקן אם אכן נפלה שגיאה במידע.

מקווה שעזרתי,

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

 

סימונה7
19/01/21 23:22

תודה על תשובתך.

לבקשתך להלן הקטע שקראתי על יוטרוקס ומוצרי חלב:

האם התרופות שלי מתנגשות עם מוצרי חלב? מה לעשות אם כן?

עקוב אחרי הבלוג

פוסט לאחרי שבועות....או איך לשרוד את מוצרי החלב

מאת ד"ר ורדית קלמרו

27/05/18 12:34

4 תגובות

9796 צפיות

האם התרופות שלי מתנגשות עם מוצרי חלב? מה לעשות אם כן?

אז חג השבועות כבר עבר...

ובכל זאת,

שואלים אותי פעמים רבות שאלות הקשורות לאופן הנטילה של תרופות עם מוצרי חלב – האם אני יכול לקחת  .אחרי הקפה של הבוקר? האם אני יכול לקחת אחרי שאני אוכל גבינות או מוצרי חלב למיניהם?  

אז סיכמתי כאן, במילים פשוטות,#מה_צריך_לדעת_על_מוצרי_חלב_ותרופות?

בד"כ, את רוב התרופות אפשר לקחת עם מזון. וגם עם מוצרי חלב.

אבל, ישנן תרופות שחשוב לדעת להפריד מחלב ומוצריו... כי הן עלולות להיפגע בספיגתן ופשוט להיות פחות יעילות...

אז לאילו תרופות אני מתייחסת?

קודם, המדובר בתרופות שניתנות דרך הפה בלבד, אשר עוברות יחד עם מוצרי החלב את מערכת העיכול. (זאת אומרת, שאם את/ה לוקח/ת תרופה במתן אחר: לוריד, באינהלציה, במשאף, במשחה, טיפות לעיניים, לאוזניים לאף.. - לתרופות האלה אין התנגשות עם מוצרי חלב שבולעים)

שנית, אם מפרידים לפחות שעתיים מרגע בליעת התרופה ועד אכילת מזון חלביזה בד"כ יכול להספיק ולמנוע התנגשות.

התרופות הנפוצות אשר מושפעות ממוצרי חלב הן:

1.      תרופות שנותנים לבלוטת התריס, כמו: אלטרוקסין, אאוטירוקס..

2.      אנטיביוטיקות מסוימות כמו: ציפרופלוקסצין (ציפרו/ציפרוגיס) , לבופלוקסצין (טבניק), מינוציקלין (מינוקסי) , דוקסיציקלין (דוקסי).

3.      תרופות למניעת אוסטאופורוזיס, כמו: פוסלן, אלנדרונט, ריבון, אקטונל..

4.      תכשירים המכילים בעצמם סידן, ברזל, מגנזיום ומינרלים שונים- יכולים להתחרות על אתרי ספיגה דומים במערכת העיכול ולמנוע כניסתם לזרם הדם. ל דוגמא: קלטרייט, קלציצ'ו, טאמס, מגנזיום, אקטיפרין, פולקס ועוד..

אלה הן התרופות העיקריות.

שמתם לב שהן ספורות?? אין הרבה תרופות שמתנגשות עם מוצרי חלב - ולפעמים עצם ההימנעות, גורמת לנו לשכוח ופשוט לא לקחת! 

 

אם יש לך שאלות/הערות/הבהרות וכו' - אפשר להעלות בהמשך הפוסט ואשתדל לענות בהקדם..

אפשר גם להעלות שאלה בקבוצת 'תרופות ורוקחות' בכמוני.

וחוץ מזה, תמיד שווה לשאול את הרוקח בבית המרקחת איך הכי נכון לקחת את התרופות שלך!

 

שיהיה בתיאבון ולבריאות 

ורדית

סימונה7
19/01/21 23:45

ברשותך, שאלה נוספת:

מלבד יוטירוקס אני נוטלת כל בוקר גם כדור 2.5 מ"ג קרדילוק. .האם יש התנגשות בין שתי התרופות ואיך נכון לקחת אותן?

תודה מראש

סימונה