מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהכלייה אחת קטנה- Urik acid גבוה מעט

כלייה אחת קטנה- Urik acid גבוה מעט

19/02/21 11:38
3 תגובות

שלום רב, יש לי כליה שמאלית קטנה (גודל 7-8 ס"מ) שנים רבות, קרטנין נע כבר שנים בין 1.2.ל-1.3, מידי פעם מופיע לי זרחן נמוך במקצת מהגבול התחתון. בבדיקות דם האחרונות הופיעה גם urik acid 7.21, הגבול העליון הוא 7.20. עשיתי בשנת 2018 בדיקת PTH בקשר לזרחן המעט נמוך (שדרך אגב עולה לדעתי עולה כשאני לוקח ויטמין די) ויצא תקין. האם יש טעם לבצע שוב פעם? (נפרולוגית נתנה לי, היא לדעתי לא ראתה שכבר ביצעתי בשנת 2018, כשגם אז הזרחן היה מעט נמוך). היא נתנה לי גם ליתר ביטחון בדיקת דופלר כליות למרות שאמרה שזה כבר מאוחר מידי ולא יעזור- לדעתי זה בעיה מלידה, האם צריך לעשות לדעתך? כמו כן האם יש משמעות לאוריק אסיד? תודה (ושאלה אחרונה אם אפשר- האם הכליות מזדקנות? אני בן 49, האם ככל שאתבגר, הקריטנין יעלה, הכליות מזדקנות). תודה.


תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
02/03/21 9:12

כליה קטנה בקוטר של 7-8 ס"מ היא כליה שקרוב לוודאי אינה תורמת הרבה לתפקוד הכלייתי, זאת אומרת שרוב התפקוד הכלייתי מקורו בכליה הימנית, ולכן ככל הנראה הקריאטינין מעט גבוה. אם בדיקת PTH ב- 2018 הייתה תקינה ולא היו שינויים משמעותיים בבדיקות הדם לא חייבים לבצע בדיקה חוזרת, אך זאת גם לא טעות לבצע פעם בשנה בדיקות כלליות להערכה של המצב הכלייתי. ויטמין D מגביר ספיגה של זרחן וסידן מהמעיים ולכן הגיוני שמתן ויטמין D יעלה רמות זרחן בדם. אם רמות הויטמין D אינן תקינות, יש לשקול טפול בוויטמין D (במידה ואין קונטרא אינדיקציה לכך). כדי לדעת ממתי הכליה קטנה צריך לברר האם יש בדיקות סונר (אולטרא סאונד) קודמות של הכליות, אם גם בבדיקות קודמות גודל הכליה ללא שינוי, ככל הנראה מדובר במצב כרוני, אם בבדיקות קודמות הכליה הייתה בגודל תקין ועכשיו היא קטנה, מדובר בבעיה חדשה, ואז יש מקום להערכה יותר מדויקת כולל דופלר של הכליות. כמו כן ניתן לבצע מיפוי כליות כדי להעריך כמה תורמות כל כליה לתפקוד הכלייתי. רמות ח' אורית יכולות להיות מעט מוגברות כתוצאה מירידה בתפקוד הכלייתי, רמה של 7 היא גבולית. לגבי הזדקנות הכליות, כל האיברים בגוף עוברים תהליכי הזדקנות עם הגיל המתבטאים בשינויים בכלי הדם בין היתר. כאשר קיימת בעיה נוספת, כמו כליה אחת קטנה, יש חשיבות גדולה מאוד לוודא שאין פגיעות נוספות מעבר לתהליך ההזדקנות הטבעי. לכן חשוב לשמור על לחץ דם מאוזן, ערכי סוכר תקינים, המנעות מעישון, המנעות מנטילת תרופות הגורמות לנזק לכליות וביצוע פעילות גופנית סדירה.

עופר.בן
03/03/21 13:07

הכלייה קטנה מאז שהתחלתי לבצע בדיקות אולטרסאונד, לפחות 15 שנה, אז אני מבין שהדופלר מיותר (הקריטנין היה גבוה כמעט תמיד, פא בדקו את זה כי זה היה גבולי ותמיד זרקו את זה על פירוק שריר וכ"ו). PTH רופאת המשפחה אמרהשתצרף לבדיקות הדם החצי-שנתיות בעוד חצי שנה. החומצה האורית היא 7.21 (גבול עליון 7.2), זה בדרך כלל סביב 6 אצלי- רופאת המשפחה אמרה שזה אולי מתזונה מסוימת למרות שאני לא אוכל בשר אדום כמעט בכלל, אז זו יכולה להיות פשוט התבטאות של תפקוד הכליות המעט ירוד?

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
20/03/21 23:59

אם מדובר בכליה קטנה לאורך שנים רבות, מדובר בהפרעה כרונית כמו שכתבתי, וקרוב לוודאי שהכליה לא תורמת הרבה לתפקוד הכלייתי. דופלר במקרים כאלו מוסיף מידע נוסף. ייתכן ורמת הח' האורית קשורה לתפקוד הכלייתי שהוא מעט מעל הנורמה, ייתכן גם שיש גורם גנטי המשפיע על כך. הרמה שציינת היא גבולית ודורשת בדרך כלל רק מעקב.