מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבהאם הפרעות קצב משך מספר ימים יכולות להיפסק מעצמן?

האם הפרעות קצב משך מספר ימים יכולות להיפסק מעצמן?

02/04/21 23:09
4 תגובות

אני בן 87, סובל מהפרעות קצב בודדות כבר 20 שנה. היו לי כ-3 אירועים של הפרעות(פעם ב-4 שנים לערך), בהם אושפזתי, קבלתי טיפול תרופתי תוך מעקב במוניטור ושוחררתי כאשר המצב הגיע לסינוס. בשני אירועים נוספים עשו לי היפוך חשמלי.
בימים האחרונים היה לי שוב אירוע של הפרעות קצב בלווית ירידה חמורה בלחץ הדם (81/57).העבירו אותי למיון בבית חולים, עשו לי צילום חזה שהיה תקין והעבירו אותי למחלקה לגריאטריה. בניגוד לפעמים הקודמות לא נתנו לי שום טיפול ולא עקבו אחר המצב עם מוניטור. לפי דרישה שלי עשו לי פעמים אקג, ואמרו לי שהתייעצו עם קארדיולוג. לאחר יומיים ללא טיפול וללא מעקב, ועל אף הפרפורים המתמשכים, שחררו אותי הביתה. האבחנות בשחרור היו: היפוטנסיה שנפתרה ופלפיטנסיות AF. אינני מרגיש את הפרפור, אך מכשיר מדידת לחץ הדם מתריע על הפרעות קצב.
השאלה שלי: האם לצפות להתייצבות המצב שלי ללא טיפול? מראש נקבע לי תור לקארדיולוג המטפל לעוד שבועיים. התור נקבע לבקורת תקופתית, עוד לפני שחל האירוע הנוכחי. האם לחכות לביקור הזה אצל הרופא מבלי לעשות שום דבר בינתים?
בתודה ובברכה, עמוס7


תגובות

שבוע טוב עמוס, לפי התיאור שלך יש צורך בטיפול בהפרעת הקוצב (ככל הנראה פרפור פרוזדורים ) בשלב ראשון יש צורך במדלל דם למניעת קרישים ושבץ מוחי נלווה. טיפול זה יש להתחיל באופן מיידי . לגבי המשך הטיפול בכדי לשלוט בסוג ההפרעה הזו יש צורך להשלים בדיקת הולטר אקג ואקו לב בכדי לתאים טיפול הולם שיחזיק זמן ולא יביא לבעיות נוספות. באופן כללי יש אופציה לשלוט בקצב או להחזיר לסינוס. לבחון את האופציה העדיפה עליך להשלים הולטר אקג ואקו לב , כפי שציינתי, ולפנות לאלקטרופזיולוג עם התוצאות להחליט על טיפול תרופתי / היפוך חשמלי חוזר/ אבלציה (צריבה של מקור ההפרעה) .

עמוס7
04/04/21 1:09

תודה רבה ד"ר פלאח, לא מסרתי מספיק פרטים. אין לי קוצב לב. כבר 20 שנה מופיעות אצלי הפרעות קצב רגעיות לעתים רחוקות. היו לי 5 אירועים שחייבו טיפול. שניים מהם טופלו בהיפוך חשמלי ו-3 בטיפול תרופתי (פרוקור). אני נוטל קסרלטו 20 מ"ג כבר מספר שנים. בלי קשר לאירוע הנוכחי, נקבע לי תור להולטר אקג בסוף השבוע, ותור לקארדיולוג המטפל בי, בעוד 10 ימים. בית החולים לא התייעצו איתו והוא אינו מודע לאירוע הנוכחי. השאלה שלי: עד שאבצע הולטר ואפגוש את הרופא, האם יש מה לעשות או שהפרעות הקצב תיפסקנה מעצמן? בתודה ובברכה, עמוס7

אתה כבר מקבל את מה שחשוב שזה קסלרטו 20 מ"ג. הייתי בנוסף להולטר אקג מוסיפה בדיקת אקו לב ובהתאם לשתי הבדיקות החלטה על צורך ואפשרות לבחזרת קצב לסינוס בין אם דרך היפוך חשמלי או אבלציה. כעת נראה שהמצב יציב ואין צורך בטיפול או בתערבות נוספת עד להשלמת הבדיקות וביקורת אצל קרדיולוג.

עמוס7
05/04/21 20:06

תודה רבה ד"ר בתלה פלאח, בינתים עיינתי ברשימות שלי על אירועי הבריאות אצלי ונזכרתי שלפני 3 שנים נסחבתי עם מצב כזה משך 3 חודשים עם בדיקות והתיעצויות עד שבסוף עשו לי היפוך חשמלי. עשיתי אקו-לב לפני שנה ו-3 חודשים. הקארדיולוג המטפל לא ביקש עכשיו אקו-לב.