מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסהאם הסוכר בשייק פירות בעייתי לחולי קרוהן?

האם הסוכר בשייק פירות בעייתי לחולי קרוהן?

13/04/21 15:26
2 תגובות

ראיתי המלצה לחולי קרוהן למעט במאכלים עם הרבה סוכר מוסף (עקב חשש להשפעה שלילית על אוכלוסיית החיידקים במעי). האם הסוכר בשייק פירות בעייתי כמו סוכר מוסף בהקשר הזה?

עבור חולה קרוהן ללא היצרויות, האם יש יתרון לבננות שלמות על פני שייק בננות?


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
14/04/21 10:37

שלום לפונה, פירות הם קבוצת מזון חשובה לבריאות באופן כללי, לגיוון אוכלוסיית חיידקי המעי ובמיוחד לחולים במחלות מעי דלקתיות. יש עבודות על השפעתו השלילית של פרוקטוז (סוכר הפירות) על מערכת החיסון, אך בעבודות אלו בדקו סוכר מוסף ומבודד. בארה"ב משתמשים בסוכר זה בתעשיית המזון וההמלצות להפחית את צריכתו מתייחסות למזון המעובד. כשאנו אוכלים פירות הם מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון, השפעת המזון השלם שונה בהשוואה לבדיקת רכיב בודד. צריכת פירות הנה מומלצת, חשוב גם לגוון בסוגים ובצבעים. ניתן לאכול או כפרי שלם או בשייק (רצוי כמובן לא להוסיף סוכר). במצבים של תסמינים פעילים או היצרות יש לעשות התאמות אישיות בכמות ומרקם הסיבים התזונתיים בליווי דיאטנית המתמחה בתחום, בחלק ממצבים אלו ייתכן ששייק או רסק יהיו עדיפים, אך כל עוד אתה ברגיעה וללא היצרות ניתן לאכול גם פירות שלמים ולא רק טחונים. מבחינת יתרונות אכילת פרי שלם לעומת שייק, הם רלוונטיים יותר לפירות המכילים ויטמין C שמתחמצן בחלקו בחשיפה לאויר. כמו כן, אנו חשים יותר תחושת שובע כשאוכלים אוכל מוצק כגון פרי שלם לעומת מזון נוזלי. במידה ויש הפרעה ברמות הסוכר והשומנים בדם גם יש יתרון לאכילת הפרי השלם ודרושה התאמה אישית לגבי כמות הפירות ופיזורם לאורך היום. בברכה, ליהי גודני

Nir5
14/04/21 14:51

תודה רבה!!