מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ואלרי אלוש
מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה מנהלת המרפאה לפיברומיאלגיה מרכז רפואי תל אביב (איכילוב)
רן שורר
רן שורר
פסיכולוג שיקומי מומחה (MA), ונוירו-פסיכולוג. בעל ניסיון טיפולי בהתמודדות עם אנשים עם הסובלים ממחלות כרוניות בשלבים שונים בחיים. בשנים האחרונות ריכזתי את הצוות הפסיכולוגי במכון הראומטולוגי במרכז הרפואי איכילוב, ת"א. היום אני משלב עבודה בטכניקות שיקומיות במסגרת מרכז סגול לרפואה היפרבארית במרכז רפואי שמיר. העבודה הטיפולית שאני פוגש כרוכה פעמים רבות בהתמודדות עם שיקום התפקוד לאחר מחלות גוף-נפש, התמודדות עם כאב יומיומי ומציאת כלים מתאימים להתמודדות עם מחשבות שליליות הקשורות למצב.  במסגרת העבודה הטיפולית אני עושה שימוש בכלים טיפוליים שונים שיעילותם הוכחה במצבים של התמודדות עם כאב כרוני, כולל מרכיבים של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), מיינדפולנס ושימוש בכלים מתקדמים לעיבוד אירועי מצוקה וסטרס בעזרת EMDR.
ד
ד"ר עומר גנדלמן
ראומטולוג, רופא מומחה בכיר, במחלקה פנימית והיחידה הראומטולוגית בתל השומר. אני פועל ועובד בגישה בה הראומטולוג הוא הרופא שמרכז את הטיפול בחולה בצורה הוליסטית ומקיפה.

מובילי קהילה

שרון גור
שרון גור
מתמודדת עם פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית מזה 20 שנה. מכהנת כיו"ר עמותת אס"ף כ15 שנה.
כמוניפיברומיאלגיהתוספת מלח כטיפול

תוספת מלח כטיפול

15/06/21 8:23
6 תגובות

האם יש אמת בתאוריה שאני נתקלת בה הרבה כי תוספת מלח לתפריט של חולי פיברומיאלגיה (כפוף ללחץ דם תקין כמובן) ואם כן למה זה קורה?משפרת ביותר את תסמיני המחלה?


תגובות

ד-ר-עומר-גנדלמן
מומחה כמוני
ראומטולוג, רופא מומחה בכיר, במחלקה פנימית והיחידה הראומטולוגית בתל השומר. אני פועל ועובד בגישה בה הראומטולוג הוא הרופא שמרכז את הטיפול בחולה בצורה הוליסטית ומקיפה.
15/06/21 18:37

חנה שלום. אין אמת כלל וכלל.

עדי-ש
19/06/21 17:57

שלום ד"ר גנדלמן, אני מניחה שההתייחסות למלח בפיברו נובעת מהקשר ל-POTS. POTS ודיסאוטונומיות נוספות שכיחות אצל אנשים החולים בפיברומיאליה ו/או CFS והטיפול הראשוני הוא בד"כ העלאת צריכת המלח והשתייה, על מנת להעלות את נפח הדם. http://health.lightintheshadows.net/pots-download/

עדי-ש
19/06/21 15:55

לחלק מהחולים בפיברו וב-CFS יש דיסאוטונומיות, ביניהן בעיות בויסות לחץ הדם (orthostatic hypotention) והדופק (pots - postural orthostatic tachycardia syndrome) בעמידה. בהקשרים האלו הרבה פעמים מומלץ להעלות את צריכת המלח והשתייה כדי להגדיל את נפח הדם.

חנה--גל
19/06/21 17:00

תודה. כך באמת חשבתי ויש לי בעיה של חוסר ויסות של לחץ דם ודופק שאינם יציבים. חבל שקשה לקבל איזו התיחסות רצינית מרופא . כנראה לא לגמרי מעיזים להמליץ על תוספת מלח

עדי-ש
19/06/21 17:51

מלח רלוונטי רק אם אכן יש לך עליית דופק ו/או ירידת לחץ דם משמעותיים בעמידה וגם אז רק בהתייעצות עם רופא שמבין בזה. מוזמנת לקרוא פה על פוטס ולראות סרטונים והרצאות בנושא: http://health.lightintheshadows.net/tag/POTS/?order=asc אם את חושבת שזה רלוונטי אצלך אז כדאי לפנות לפרופ' יהונתן שרעבי, מנהל המכון ללחץ דם בשיבא, הוא פחות או יותר היחידי בארץ שעוסק בזה.

חנה--גל
20/06/21 7:16

תודה על הידע המחכים.