מנהלי קהילה
מובילי קהילה
הידעת? צריכה מרובה של שומן רווי ושומן מהחי עשויה להחמיר ניוון מקולרי גילי
מחקרים שבדקו את השפעות התזונה על ניוון מקולרי גילי זיהו את חשיבותה של תזונה בריאה כחלק מאורח חיים בריא במניעה או לכל הפחות עיכוב של ניוון מקולרי גילי, ובייחוד תזונה עשירה בפירות וירקות שמאפשרות אספקה סדירה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון. בשנים האחרונות אף מקובל לטפל במאובחנים עם ניוון מקולרי יבש בתוסף תזונה ייעודי המכיל נוגדי חימצון ספציפיים שזוהו כמועילים בעיכוב תהליכים ניווניים במקולה.
לאחרונה דיווחו חוקרים מיפן בכתב העת Metabolites כי מצאו ששומן רווי עשוי לקדם תהליכים ניווניים במרכז הרשתית. צריכה גבוהה של שומן מהחי, ברבעון הצריכה העליון, העלתה ב-80% את הסיכון לניוון מקולרי גילי בהשוואה לרבעון התחתון. כמו כן, צריכת שיא של שומן רווי ברבעון העליון העלתה ב-86% את הסיכון למחלה.
ההערכה כי שומנים עודפים עשויים להצטבר באפיתל הצבעני שבמקולה ולחולל נזקים שמאיצים ניוון מקולרי גילי. ואכן – גם משקעי דרוזן בקרקעית העין שמאפיינים את השלב הראשון של ניוון מקולרי יבש – עשויים להכיל שיירי שומנים.
עוד על המלצות לחיים בריאים עם ניוון מקולרי גילי