מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' איתי חוברס
פרופ' איתי חוברס
פרופ' איתי חוברס מנהל את מערך העיניים במרכז הרפואי הדסה, מומחה למחלות הרשתית והזגוגית ומטפל וחוקר ניוון מקולרי גילי (AMD) מזה שנים רבות. פרופ' חוברס השלים את לימודי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית, ובצע התמחות ברפואת עיניים במרכז הרפואי הדסה. הוא בצע השתלמות על בטיפול במחלות רשתית ובמחקר במחלות ניוון גילי (AMD) בבית החולים ג'והנס הופקינס שבארה"ב. פרופ' חוברס כיהן כיו"ר האגודה לחקר העין והראיה וכיו"ר חוג רופאי הרשתית של איגוד רופאי העיניים. הוא פרסם מחקרים רבים בספרות המקצועית על ניוון מקולרי גילי (AMD). פרופ' חוברס מוביל קבוצת מחקר שמתמקדת בהבנת המחלה ומציאת טיפולים חדשים ל AMD, קבוצת המחקר מתמקדת בגנטיקה של המחלה ובמעורבות תאי דלקת בפתוגנזה של AMD. פרופ' חוברס גם מוביל ומעורב במחקרים קליניים לפיתוח טיפולים חדשים ל AMD.
ד
ד"ר אור שמואלי
רופא במחלקת עיניים הדסה. מאמין ברפואה מתקדמת עם שיח בגובה העיניים.
ירדנה בנזרף
ירדנה בנזרף
עובדת סוציאלית ורכזת מכון מיכאלסון
דבורה מירסקי
דבורה מירסקי
אופטומטריסטית במכון מיכאלסון לשיקום הראיה

מובילי קהילה

נדין הולנדר
נדין הולנדר
מנהלת עמותת לראות לחקר בריאות העין ומניעת עיוורון מ-2008 בעלת תואר שני במחקר חינוכי מאוניברסיטת תל אביב
כמוניניוון מקולרי גילי (AMD)הידעת? צריכה מרובה של שומן רווי ושומן מהחי עשויה להחמיר ניוון מקולרי גילי

הידעת? צריכה מרובה של שומן רווי ושומן מהחי עשויה להחמיר ניוון מקולרי גילי

17/11/21 13:15
0 תגובות

מחקרים שבדקו את השפעות התזונה על ניוון מקולרי גילי זיהו את חשיבותה של תזונה בריאה כחלק מאורח חיים בריא במניעה או לכל הפחות עיכוב של ניוון מקולרי גילי, ובייחוד תזונה עשירה בפירות וירקות שמאפשרות אספקה סדירה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצוןבשנים האחרונות אף מקובל לטפל במאובחנים עם ניוון מקולרי יבש בתוסף תזונה ייעודי המכיל נוגדי חימצון ספציפיים שזוהו כמועילים בעיכוב תהליכים ניווניים במקולה.

לאחרונה דיווחו חוקרים מיפן בכתב העת Metabolites כי מצאו ששומן רווי עשוי לקדם תהליכים ניווניים במרכז הרשתית. צריכה גבוהה של שומן מהחי, ברבעון הצריכה העליון, העלתה ב-80% את הסיכון לניוון מקולרי גילי בהשוואה לרבעון התחתון. כמו כן, צריכת שיא של שומן רווי ברבעון העליון העלתה ב-86% את הסיכון למחלה.

ההערכה כי שומנים עודפים עשויים להצטבר באפיתל הצבעני שבמקולה ולחולל נזקים שמאיצים ניוון מקולרי גילי. ואכן – גם משקעי דרוזן בקרקעית העין שמאפיינים את השלב הראשון של ניוון מקולרי יבש –  עשויים להכיל שיירי שומנים.

עוד על המלצות לחיים בריאים עם ניוון מקולרי גילי



הידעת? צריכה מרובה של שומן רווי ושומן מהחי עשויה להחמיר ניוון מקולרי גילי

תגובות

תודתנו לחברת באייר על תרומה בלתי תלויה לסיוע בהקמת הקהילה. יובהר כי אין בתרומה זו כדי להשפיע על הפעילות או התוכן המוצגים בקהילה.