מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' איתי חוברס
פרופ' איתי חוברס
פרופ' איתי חוברס מנהל את מערך העיניים במרכז הרפואי הדסה, מומחה למחלות הרשתית והזגוגית ומטפל וחוקר ניוון מקולרי גילי (AMD) מזה שנים רבות. פרופ' חוברס השלים את לימודי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית, ובצע התמחות ברפואת עיניים במרכז הרפואי הדסה. הוא בצע השתלמות על בטיפול במחלות רשתית ובמחקר במחלות ניוון גילי (AMD) בבית החולים ג'והנס הופקינס שבארה"ב. פרופ' חוברס כיהן כיו"ר האגודה לחקר העין והראיה וכיו"ר חוג רופאי הרשתית של איגוד רופאי העיניים. הוא פרסם מחקרים רבים בספרות המקצועית על ניוון מקולרי גילי (AMD). פרופ' חוברס מוביל קבוצת מחקר שמתמקדת בהבנת המחלה ומציאת טיפולים חדשים ל AMD, קבוצת המחקר מתמקדת בגנטיקה של המחלה ובמעורבות תאי דלקת בפתוגנזה של AMD. פרופ' חוברס גם מוביל ומעורב במחקרים קליניים לפיתוח טיפולים חדשים ל AMD.
ד
ד"ר אור שמואלי
רופא במחלקת עיניים הדסה. מאמין ברפואה מתקדמת עם שיח בגובה העיניים.
ירדנה בנזרף
ירדנה בנזרף
עובדת סוציאלית ורכזת מכון מיכאלסון
דבורה מירסקי
דבורה מירסקי
אופטומטריסטית במכון מיכאלסון לשיקום הראיה

מובילי קהילה

נדין הולנדר
נדין הולנדר
מנהלת עמותת לראות לחקר בריאות העין ומניעת עיוורון מ-2008 בעלת תואר שני במחקר חינוכי מאוניברסיטת תל אביב
כמוניניוון מקולרי גילי (AMD)הידעת? בימי הסגרים נפגעה ההיענות להזרקות תוך עיניות. ויש לזה השלכות

הידעת? בימי הסגרים נפגעה ההיענות להזרקות תוך עיניות. ויש לזה השלכות

06/12/21 12:22
0 תגובות

בין הרעות החולות של מגפת הקורונה - מדיניות הסגרים והירידה בזמינות לשירותים רפואיים הובילו לירידה בהיענות לזריקות תוך עיניות שנדרשות באופן סדיר אחת למספר שבועות עד חודשים למניעת הידרדרות של ניוון מקולרי רטוב.



רק באחרונה רופאי עיניים בישראל ובמדינות נוספות מתחילים להבחין בהשפעת המגפה על הידרדרות מואצת של התהליך הניווני אצל החולים. חוקרים מבית החולים הדסה ואוניברסיטאות אריאל ובר-אילן דיווחו בכתב העת SN Comprehensive Clinical Medicine כי בסגר הקורונה הראשון בחודשים מארס-אפריל 2020 ירדה בכ-50% היענותם של מאובחנים עם מטופלים בניוון מקולרי רטוב לקבלת הזריקות במועדן. מחקר נוסף מהדסה שבחן כ-800 מטופלים וממצאיו הוגשו לאחרונה לפרסום, גם מעיד הוא על נזקים לראייה כתוצאה מהירידה בהיענות לזריקות.



בחלק מהמרפאות בישראל פותחו בשיא משבר הקורונה שירותים ייעודיים לביצוע הזרקות לעין בבתי מטופלים, במטרה לשפר את ההיענות ולמנוע הידרדרות של הראייה בקרב החולים.



עוד על הזרקות תוך עיניות לניוון מקולרי גילי



תגובות

תודתנו לחברת באייר על תרומה בלתי תלויה לסיוע בהקמת הקהילה. יובהר כי אין בתרומה זו כדי להשפיע על הפעילות או התוכן המוצגים בקהילה.