מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשות5 המקומות המזוהמים ביותר במטבח

5 המקומות המזוהמים ביותר במטבח

מדענים בדקו מהם המקומות המזוהמים ביותר במטבחים שלנו. הייתם מנחשים שהלקקנים נמצאים ברשימה?


גם אם אתם שומרים על מטבח מצוחצח, ייתכן שאת המקומות הבעייתיים פספסתם (צילום: Shutterstock)
גם אם אתם שומרים על מטבח מצוחצח, ייתכן שאת המקומות הבעייתיים פספסתם (צילום: Shutterstock)

מדענים ניתחו דגימות ממשטחים ומכשירים הקיימים במטבחים של כולנו ומצאו מגוון בקטריות, בהן חיידקים העלולים לגרום להרעלות מזון כמו אי-קולי, סלמונלה וליסטריה. גם אם אתם שומרים על מטבח מצוחצח, ייתכן מאוד שאת המקומות הבעייתיים פספסתם.

 

20 משפחות התבקשו ליטול דגימות מ-14 פריטי מטבח נפוצים: הבלנדר, פותחני קופסאות שימורים, מגש לאחסון סכו"ם, מיכלים לאחסון מזון שנאטמים באמצעות גומי, מחזיק סכינים, כפתורי המיקרוגל, חותך פיצה, מריות פלסטיק ולקקנים, מסננות, מתקן הקרח של המקרר, מתקני מים ותאי (או מגירות) בשר וירקות במקרר.

 

המדענים חיפשו נוכחות של עובש, אי-קולי, סלמונלה וליסטריה – הנחשבים סכנה בריאותית, במיוחד לאנשים הרגישים למחלות המועברות ממזון כמו נשים הרות, אנשים מבוגרים ואנשים עם מערכת חיסון חלשה.

 

לפי הממצאים שפורסמו בדו"ח חדש של הארגון ללא מטרות רווח NSF International, חמשת הפריטים המזוהמים ביותר הם: תאי בשר וירקות במקרר, אטמי הגומי של הבלנדרים, פותחני קופסאות השימורים והמרית (או הלקקן) מפלסטיק.

 

 (רבים מהלקקנים מורכבים משני חלקים שיש להפרידם ולנקותם בנפרד. צילום: Shutterstock)

 

המדענים מסבירים כי אם פריטים אלה נמצאים במגע ישיר עם מזון, במיוחד מזון שלא עובר חימום, הם עלולים לגרום למחלות. הם ממליצים לנקות את הפריטים האלה כמו שצריך.

 

לדוגמא, כשמנקים את הבלנדר לא מספיק לפרק רק את המכסה ולהניח במדיח הכלים. אחרי כל שימוש חשוב לפרק את הבלנדר לחלוטין, להסיר את כל אטמי הגומי - כולל זה שנמצא מתחת לסכינים - ולנקותם היטב. את המכשיר יש לחבר חזרה רק לאחר שכל החלקים התייבשו.

 

לגבי המריות והלקקנים מפלסטיק – פעמים רבות הם מורכבים משני חלקים שניתן להפריד ביניהם. חשוב לפרק את הידית ולנקות את שני החלקים בנפרד. כאשר זה לא מתפרק, יש לשטוף היטב לאחר כל שימוש, עם דגש על האזור של החיבור לידית.

 

המומחים מציינים שפותחני קופסאות השימורים כנראה מזוהמים כי אנשים זורקים אותם למגירה לאחר כל שימוש בלי לנקותם. הם ממליצים להכניס את הפותחנים למדיח לאחר כל שימוש או לנקותם היטב ביד.

 

בנוסף, אחת לחודש יש להוציא את המגירות מהמקרר, לנקותן היטב ולייבשן לפני השבתן למקרר. שימוש בתמיסת סודה לאפייה יסייע להיפטר מהריחות.

 

יש לציין כי במחקר זה לא נבחנו מספר מוקדים הידועים כמזוהמים, כמו הסקוץ' לניקוי הכלים. במחקר קודם של אותו ארגון שנערך ב-2011 ובחן את המקומות המזוהמים בבית, הסקוץ' וכיור המטבח הגיעו למקומות הראשונים.

 

 

איפה מתחבאים החיידקים בבתי מלון? 

 

איפה מתחבאים החיידקים במשרדים?

 

לפרטים ועצות נוספות באתר ה-NSF

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה