מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשות6 המקומות המזוהמים ביותר במשרד

6 המקומות המזוהמים ביותר במשרד

ידית דלת המיקרוגל, ידיות הברז בכיור חדר המנוחה, מקלדות המחשב. מחקר בדק איפה מתחבאים החיידקים במשרד


מחצית מידיות דלתות המיקרוגל שנבדקו היו מזוהמות (צילום: Shutterstock)
מחצית מידיות דלתות המיקרוגל שנבדקו היו מזוהמות (צילום: Shutterstock)

כולם יודעים להיזהר מפני חיידקים בחדרי השירותים במקום העבודה. אבל כמה מכם חשבו על ידיות ברז הכיור בחדר המנוחה? חוקרים בדקו את המקומות המלוכלכים ביותר במשרד טיפוסי ומצאו כי זהו המקום המזוהם ביותר.

 

את הבדיקה ערכו מומחים מחברת קימברלי-קלארק (המייצרת ומשווקת אמצעי ניקיון והיגיינה) יחד עם פרופ' צ'רלס גרבה מאוניברסיטת אריזונה. במשך שנתיים הם נטלו דגימות מכמעט 5,000 משטחים בבנייני משרדים בהם חברות עורכי דין, מתקני ייצור, חברות ביטוח ומרכזי שירות טלפוני. החוקרים התמקדו בעיקר בחדרי המנוחה המשותפים, אליהם מגיעים העובדים לרוב כדי להכין קפה או לחמם ולאכול ארוחת צהריים.

 

המחקר לא מדד וירוסים וחיידקים באופן ישיר. הדגימות הורצו במכשיר המודד ATP – מולקולה הקיימת בכל בעלי החיים, הצמחים, החיידקים והעובש, המצביעה על כך שקיים חומר אורגני כלשהו על המשטח. אותו חומר אורגני עשוי להיות חיידקים או לכלוך - המהווה קרקע פורייה להתרבות מזהמים.

 

כאשר המכשיר קורא 100 או יותר - יש מקום לשיפור ברמת הניקיון. כאשר הקריאה היא 300 או יותר - יש סיכון גבוה להעברת מחלות. החוקרים מצאו קריאות של 300 או יותר ב:

 

• 75% מידיות ברזי הכיור בחדרי המנוחה

 

• 48% מידיות הדלת של מיקרוגלים

 

• 27% מהמקלדות

 

• 26% מידיות דלתות המקרר

 

• 23% מכפתורי ברזיות המים

 

• 21% מכפתורי המכונות האוטומאטיות לממכר מזון ושתייה

 

בנוסף, מחצית מעכברי המחשב והטלפונים השולחניים היו בעלי קריאות של יותר מ- 100.

 

לדברי פרופ' גרבה, הפתרון הוא ניקיון יסודי יותר של המשרדים ושטיפת ידיים תדירה יותר על ידי העובדים.

 

 

לפרטים נוספים באתר חברת קימברלי-קלארק

אפרת_זיו
28/05/12 8:51

מה זה חדר מנוחה!?