מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהחדשותבלוג עוזר להתמודד עם המחלה

בלוג עוזר להתמודד עם המחלה

מחקר: שיתוף החוויה של כאב או מחלה כרונית בבלוג מפחית תחושת בידוד ומסייע ליצור תחושת משמעות


תחושת המשמעות עלתה בגלל היכולת לעזור לאחרים באותו מצב (צילום: Shutterstock)
תחושת המשמעות עלתה בגלל היכולת לעזור לאחרים באותו מצב (צילום: Shutterstock)

ההקלה במרחק קליק עכבר אחד: מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Medical Internet Research מצא כי מטופלים שכותבים בלוג בו הם מספרים על מצבם חשו תועלת עצמית רבה יותר ופחות תחושת בידוד חברתי.

 

באמצעות שאלון אינטרנטי החוקרים מאוניברסיטת Tufts בחנו את ההטבות הנתפסות של פרסום בלוג בקרב מטופלים שהשתמשו באינטרנט כדי לתקשר את החוויה שלהם של כאב כרוני או מחלה. 82% מ-230 האנשים שהשלימו את הסקר היו נשים. רוב הבלוגרים השתמשו בשמם האמיתי.

 

החוקרים מסבירים כי כאב כרוני ומחלה כרונית עשויים להביא לתחושת בידוד אצל הסובלים מהם, לשנות את התפקיד הנתפס שלהם בחברה ולהקשות על היכולת שלהם למצוא משמעות בחייהם ובמחלה שלהם.

 

המשיבים דיווחו כי פתיחת ואחזקת בלוג על המחלה שלהם הביאה לחיבור גדול יותר עם אחרים והפחתה בתחושת הבידוד. כמו כן הכתיבה בבלוג קידמה תחושת אחריות על עצמם ועל אחרים וסיפקה הזדמנויות ליצירת משמעות וקבלת תובנות מהניסיון של המחלה, מה שטיפח תחושת מטרה וקידם את ההבנה של המחלה שלהם. תחושת המשמעות עלתה בין היתר בגלל היכולת לעזור לאחרים באותו מצב.

 

לבלוג על המחלה עשויים להיות גם יתרונות נוספים. מחקר שפורסם בשנת 2010 מצא כי אנשים עם תסמונת המעי הרגיז שכתבו על המחשבות והרגשות שלהם דיווחו על שיפור בחומרת התסמינים.

 

 

J Med Internet Res 2012;14(5):e143