מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותהאם תשלום עבור תרומת כליה יוביל לעליה בתורמים?

האם תשלום עבור תרומת כליה יוביל לעליה בתורמים?

תשלום מוסדר עפ"י חוק לתורמי כליה מעלה סוגיות אתיות שונות. נשאלת השאלה האם הוא יגביר מוכנות לתרום כליות


תשלום מוסדר עפ"י חוק לתורמי כליה חיים, עשוי להפחית תחלואה ותמותה של חולים הממתינים להשתלת כליה, אולם בו בעת מעלה סוגיות אתיות שונות.

 

במחקר שפורסם החודש רצו לבדוק האם הסוגיות האתיות הללו הקשורות לתשלום עבור תרומת כליה, היו עולות, במידה והיו מסדירים את נושא התשלום עבור תרומת הכליה.

 

במחקר השתתפו 409 אנשים אקראיים, שמילאו שאלונים בעת נסיעתם בתחבורה ציבורית. בשאלון נבדקה נכונותם של המשתתפים לתרום כליה ב-12 מצבים היפותטיים שונים. 342 מהמשיבים נמצאו כמתאימים לתרום כליה מבחינה רפואית.

 

בשלב הבא נעשתה התערבות, בה החוקרים שינו את הסיטואציות שהוצגו למשתתפים, בין היתר הגדילו את סכום הכסף שניתן כתמורה על תרומת הכליה, שינוי והגבירו את מידת הסיכון הכרוכה בתרומת כליה, לפתח כשל כלייתי עתידי אצל התורם ושינוי את זהותו של מקבל הכליה.

 

החוקרים מצאו כי נכונות המשתתפים לתרום כליה עלה משמעותית ככל שהסיכון שלהם לפתח כשל כלייתי עתידי היה נמוך יותר, ככל שהוצע תשלום גבוה יותר עבור תרומת הכליה ובמידה ומקבל התרופה היה קרוב משפחה, ולא חולה אקראי מרשימת הממתינים להשתלת כליה.

 

כמובן שיש לזכור כי מחקר זה הינו היפותטי בלבד, ואינו משקף בהכרח את המצב במציאות.

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה

 

www.annals.org/content/152/6/358.abstract

 

אברהם-פ.
20/03/10 10:51

מרתק לקרוא.
במיוחד למתנגדי חוק ההשתלות ולתוצאותיו הנוראות.

http://mp.medscape.com/cgi-bin1/DM/y/eCvdm0XTLPb0Dys0K1By0EQ&uac=146267PT

אברהם-פ.
19/03/10 5:38

נראה שכל המחקר והמאמר עליו נועדו לאשר את הכותרת.
תרגום מסקנת המאמר:
"התייחסות תיאורטית לגבי תשלום עבור תרומת כליה "מן החי", לא מאושרת ע"י  הראיות הראשוניות (מתוך המחקר).
נדרש מבחן המציאות של תשלומים תחת פיקוח (וויסות), עבור תרומת כליה, כדי להגיע למסקנה סופית אם אמנם התשלום (על תרומת איבר), מספק נתונים לשיטה מבחינת אתיקה, להגדלת אספקה של כליות שישמשו להשתלה."

לעניות דעתי,
מחקר בין אנשים ,שאינם יודעים על כל הסוגיות האתיות של תרומת איבר "מן החי" וההשלכות מהן, כאשר הוא נערך ברחוב או באוטובוסים, אינו יכול לתת תוצאה ולו תיאורטית על שיטה להגדלת מספר תרומות האיברים.
מסקנות מחקר מסוג זה בחו"ל, לא תואמות את המציאות בישראל מבחינת נכונות לתרום באופן כללי.

יש לעשות סקר עם חתך גילאים בין 21 ל-40, בישראל ובו שאלה אחת:
כמה כסף היית רוצה לקבל אם היית "תורם" כליה מגופך ?
1. לקרוב משפחה (מדרגה ראשונה או שניה)
2. לאדם זר
3. לא מוכן לתרום בכלל.
התוצאה תהיה רחוקה מאד ממסקנות המאמר הנ"ל.