מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה קשורות לשימוש בסמים

הפרעות אכילה קשורות לשימוש בסמים

מחקר: הפרעות אכילה בגיל הנעורים יכולות לנבא התפתחות של הפרעות אחרות בהמשך החיים


בנות שדיווחו על אכילה בולמוסית היו בעלות סיכון גבוה מפי 2 לתסמיני דיכאון (צילום: Shutterstock)
בנות שדיווחו על אכילה בולמוסית היו בעלות סיכון גבוה מפי 2 לתסמיני דיכאון (צילום: Shutterstock)

 

נערות עם מגוון של הפרעות אכילה – אפילו מצבים פחות חמורים מאשר אנורקסיה או בולמיה – בסיכון להשמנה ושימוש בסמים ואלכוהול בעתיד. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת הרווארד.

 

הפרעות האכילה אנורקסיה ובולמיה מוגדרות לפי קריטריונים מסוימים ב-DSM, ספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי, בו מרוכזות כל ההפרעות הנפשיות ותסמיניהן. רבים סובלים מהפרעות אכילה שאינן עומדות בקריטריונים של אנורקסיה ובולמיה - אלה מכונות הפרעות אכילה בלתי ספציפית (EDNOS) והן מהוות יחד את הפרעת האכילה הנפוצה ביותר בנשים.

 

מחקר חדש ביקש לבדוק ולהעריך האם בולמיה נרבוזה והפרעות אכילה בלתי ספציפית יכולות לנבא התפתחות של תוצאות שליליות בהמשך החיים.

 

המדגם כלל 8594 נשים. שאלונים נשלחו אל הנבדקות מידי שנה בין השנים 1996 ל-2001. ולאחר מכן פעם בשנתיים בין 2007 ל-2008. נבדקות אשר היו בגילאי 9-15 בשנת 1996 ומילאו 2 שאלונים עוקבים ב -1996 וב-2008 נכללו בניתוח הסטטיסטי.

 

2-3% מהנחקרות דיווחו על אכילה בולמוסית יותר מפעם בשבוע, ו-2-3% נוספות הקיאו יותר מפעם בשבוע. יותר מאחוז סווגו כסובלות מבולמיה נרבוזה המאופיינת באכילה בולמוסית והקאות לפחות פעם בשבוע.

 

מתוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי בקרב צעירות שדיווחו על אכילה בולמוסית ללא הקאות, היה סיכון כמעט כפול להיות בעלות משקל עודף או שמנות בהמשך החיים, בהשוואה לבנות אחרות. בנות שדיווחו על אכילה בולמוסית היו גם בעלות סיכון גבוה מפי 2 לתסמיני דיכאון.

 

מתבגרות שהקיאו יותר מפעם בשבוע, אפילו ללא אכילה בולמוסית, היו בסיכון גבוה ב-70% להתחיל להשתמש בסמים וב-80% לשתות יותר מידי אלכוהול.

 

בנות עם בולמיה היו בעלות סבירות גבוהה כמעט פי 4 לשימוש בסמים שאינם מריחואנה, בהשוואה לבנות ללא הפרעות אכילה.

 

החוקרים ניתחו גם השלכות של התנהגויות הקשורות להפרעות אכילה שהתרחשו באופן חודשי ולא שבועי, ומצאו שיעורים גבוהים יותר של השלכות שליליות בהשוואה לבנות ללא התנהגויות כאלה. 

 

התוצאות חוזרות ומדגישות את החשיבות הקריטית של זיהוי, אבחון וטיפול מוקדם ככל האפשר בהפרעות אכילה באשר הן.

 

 

Pediatr 2012; DOI: 10.1542/peds.2011-3663

tali100
26/07/12 20:38

סמים? עכשיו הופכים כל אנורקטית מסכנה למסוממת???

מה עובר עליכם?

תראו.. יש התמכרות למזון לא אומר תשלא..

ובכל זאת, יש הבדלך בין מחלה שהיא גם התמכרות לסתם התמכרות... לא ככה?

למה לגרום לאנשים להילחץ? למה? אתם יודעים מה יקרה להורים של אנורקטית שיראו את זה? אתם יודעים איך תמררו למלא אנשים את החיים ככה?

קצת התחשבות אנשים. זה הכל.