מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהשקיעו רק 15 דקות ביום - ותרזו

השקיעו רק 15 דקות ביום - ותרזו

חוקרים אמריקאים מצאו כי תיעוד המזון שאתם צורכים עשוי לקדם מאמצים לירידה במשקל. כמה מאמץ זה ידרוש מכם? מתברר שלא הרבה


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הפחתה במשקל אינה משימה פשוטה, ודווקא על רקע ריבוי הדיאטות שמציעות הורדה מהירה של הקילוגרמים העודפים, גוברת התובנה כי אין פתרון קסם אחד שמסייע לכולם, וכי מדובר במשימה מורכבת שדורשת הפחתה מבוקרת במספר הקלוריות ליום, לצד עלייה בהוצאה האנרגטית. לצד זאת, דיאטה דורשת גם התאמות באורח החיים ובעיקר אימוץ הרגלים בריאים הן בהיבט התזונתי והן בהקפדה על פעילות גופנית סדירה ולעתים גם טיפול בתרופות להרזיה ובמקרים מסוימים – אף ניתוח בריאטרי לקיצור קיבה.

 

אולם לפי מחקר חדש של חוקרים אמריקאים מאוניברסיטאות ורמונט ודרום קרוליינה צעד קטן עשוי לעזור מאוד במאמצים - ספירת כמות הקלוריות והשומנים במזון שאתם אוכלים. ספירה זו, שנתפסת לרוב כמשימה מטרידה, למעשה אינה מהווה מעמסה גדולה ויכולה לשפר את הסיכוי להצלחת הדיאטה.

 

המחקר מבוסס על מעקב אחר 142 מטופלים בתוכנית הרזיה התנהגותית שנוהלה דרך האינטרנט, מרביתם (90.8%) נשים. לפני תחילת התוכנית תועדו הנבדקים עם מדד השמנה BMI ממוצע של 35.8 יחידות.

 

במסגרת התוכנית נפגשו המטופלים אחת לשבוע עם תזונאית וקיבלו הדרכה לדיאטה שמבוססת על הפחתת צריכת הקלוריות שדורשת ספירה, מעקב ותיעוד של כמות הקלוריות והשומנים בכל המזונות והמשקאות שנצרכים, למשך 24 שבועות.

 

מאחר והתיעוד בוצע במערכת מקוונת און-ליין, החוקרים יכלו לבדוק כמה זמן התחברו המטופלים למערכת מדי יום כדי לבצע את התיעוד המבוקש. כמו כן, נתבקשו הנבדקים לנקוב בעצמם במשך הזמן שהתיעוד ארך, כדי לוודא שקיימת התאמה בנתונים.

 

הממצאים העלו כי התיעוד ביומן ביתי של כל המזונות שנאכלו – לרבות משקאות ולרבות תיעוד של שיטות ההכנה וגודלה של כל מנה – גזל מהמשתתפים בתכנית בממוצע דקות ספורות בלבד ליום. הנבדקים תיעדו את תזונתם במשך 23.2 דקות בממוצע ליום בחודש הראשון לדיאטה – זמן שאף התקצר בהמשך הדרך, ועמד בחודש השישי על 14.6 דקות בממוצע בלבד – כרבע שעה. 

 

המדובר במחקר ראשון שמדד את משך הזמן לביצוע מעקב תזונתי במסגרת דיאטה מוצלחת להורדה במשקל. בראיון לתקשורת אמרה החוקרת הראשית פרופ' גין הארווי מאוניברסיטת ורמונט כי "אנשים שונאים את זה, הם חושבים שזה נורא, אבל השאלה ששאלנו היתה 'כמה זמן לוקח להקדיש לדיאטה שבה מודדים ומתעדים את כמות המזון'. התשובה שהתקבלה היא שלא כל כך הרבה".

 

הסוד לדיאטה מוצלחת? 

 

במהלך התוכנית, 71 נבדקים הצליחו להשיל לפחות 5% ממשקלם ו-34 השילו 10% ממשקלם ויותר. החוקרים מצאו שככל שהתיעוד היה עקבי יותר והיה כרוך בהתחברויות רבות יותר למערכת המקוונת שבה מזינים הנבדקים את הנתונים – כך הצלחתה של הדיאטה גדלה. בניתוח נמצא כי מספר הכניסות למערכת בקרב אלו שהצליחו להוריד 5% ומעלה ממשקלם עמד על 2.4 כניסות ליום בממוצע בהשוואה ל-1.6 כניסות ליום בממוצע לאלו שהורידו פחות מ-5% מהמשקל באמצעות התוכנית. כמו כן, אלו שהצליחו להוריד 10% ומעלה ממשקלם נכנסו 2.7 פעמים בממוצע ליום למערכת בהשוואה ל-1.7 פעמים בקרב אלו שהורידו עד 10% מהמשקל.

 

"אלו שהתחברו למערכת שלוש פעמים ויותר בכל יום, והתמידו בכל יום אחר יום, זכו בדיאטה המוצלחת ביותר, והורידו הכי הרבה ממשקלם", מעידה פרופ' הארווי.

 

המחקר נתמך על ידי המכון הלאומי לסוכרת, מחלות כליה ומחלות מערכת העיכול בארה"ב (NIDDK), וממצאיו מדווחים בגיליון מארס 2019 של כתב העת Obesity.

 

יש לציין כי החוקרים אומנם מצאו קשר בין תיעוד המזון והשתייה שנצרכים לירידה במשקל, אך לא ניתן לומר שזה בהכרח קשר של סיבה ותוצאה. גורמים רבים היו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות. למשל, ייתכן שלאלו שירדו יותר במשקל הייתה מוטיבציה גבוהה יותר שהובילה לכך שהם גם השקיעו יותר זמן במעקב אחר הדיאטה שלהם, שהתבטא גם בשהייה באתר. 

 

עם זאת, מחקרים נוספים הגיעו למסקנות דומות. לדוגמה, במחקר שממצאיו פורסמו ב-2012  בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics נמצא כי נשים שהקפידו למלא יומנים המפרטים את כל מה שנכנס לפיהן הורידו בממוצע 2.7 ק"ג יותר מאלה שלא מילאו יומנים. 

 

החוקרים מציינים כי התוכנה שבה נתבקשו הנבדקים לתעד את כמות הקלוריות והשומנים התברכה אף היא בשיפורים טכנולוגיים שתרמו לקיצור זמן התיעוד, לרבות האפשרות להשלמה אוטומטית של מילים ומשפטים שהולכת ומשתכללת ככל שהשימוש בתוכנה תכוף יותר.

 

לדברי החוקרים, העבודה החדשה תורמת בעיקר למוטיבציה של אנשים שמעוניינים להוריד במשקל. "אנו יודעים שאנשים מצליחים יותר כשיש להם ציפיות נכונות", אומרת פרופ' הארווי, "כשאנחנו מבקשים מהם לבצע פעילות גופנית, אנחנו מתזמנים את המשימה ב-200 דקות לשבוע, אבל כשביקשו שיתעדו את המזון שהם אוכלים, לא יכולנו לומר להם כמה זמן זה ייקח. עכשיו אנחנו יכולים".

 

החוקרים מקווים שהמחקר יתרום להגברת השימוש בכלי התיעוד של ספירת קלוריות ושומנים, שבאפשרותו לשפר את סיכויי הצלחתן של דיאטות להורדה במשקל. כיום כבר פועלות מספר תוכנות באינטרנט הכוללות מחשבוני קלוריות ומאפשרות תיעוד של כמות המזון לאנשים בדיאטה, למשל התוכנות LoseIt, Calorie King ו-MyFitnessPal.

 

השמנה מוסיפה להיות אחת הבעיות הבריאותיות המשמעותיות במדינות המערב. בישראל, לפי סקר משרד הבריאות לשנים 2015-2013, למעלה מ-18% מהגברים שמנים (עם מדד השמנה BMI בערך של 30 יחידות ומעלה) וכך גם 17% מהנשים. נוסף על כך, עודף משקל (מדד ההשמנה BMI בערכים של 25 עד 29.9 יחידות) נפוץ בקרב 42% מהגברים ו-31% מהנשים.

 

 

Obesity, doi: 10.1002/oby.22382