שחזור סיסמה

הזן את כתובת האימייל שבאמצעותה נרשמת ונשלח לך לינק לאיפוס סיסמה

דבש, תפוח, ודגים תורמים לבריאות ילדים

 
תפוח בדבש, הפך לסמל הפותח את השנה החדשה. טעים, מרענן, משאיר טעם של עוד ובריא.

מעצם היותי אחות פדיאטרית ( ילדים) , אקדיש את הפוסט לאוכלוסית הילדים, בהצגת עבודות המוכיחות את  יתרונות  התפוחים, הדבש והדגים  באוכלוסיה זו.
 
עבודה שהתפרסמה בכתב העת  Archive Pediatric Adolescent Medicine, דצמבר 2007,  נמצא כי דבש מקל סימני נזלת ושיעול בילדים. הנבדקים, 105 ילדים מעל גיל שנה, סבלו מזיהום של דרכי נשימה עליונות ושיעול. מחצית מהנבדקים קיבלו דבש מתוק לפני השינה. לפי דיווחי ההורים, נמצא הבדל משמעותי בין הקבוצות, כאשר איכות השינה והקלת השיעול היו משמעותיים בקבוצה שקיבלה את הדבש, לעומת אלה שלא קיבלו.

דבש, ידוע בסגולותיו המרגיעות, גורם להרגשת נוחות בגרון, משפר הוצאת כיח וניקוי דרכי הנשימה העליוניות, מעודד הפרשת אנדורפינים טבעיים ושיעול, כמו כן, יש המשייכים לו תכונות אנטיביוטיות .

תקופת הסתיו והחורף מלווה במחלות דרכי נשימה עליונות, כאשר ילדים, מצוננים ומשתעלים, גודשים את המרפאות וחדרי המיון. ארגון הבריאות העולמי, רואה בדבש הזדמנות טיפול אפשרית, ונקדת המבט  של הרפואה העממית , "תרופת הסבתא"  הוכחה כיעילה.

התפוח, מעבר להיותו סמל לפרי גן עדן, שחווה לא עמדה בפניו, מה סגולותיו?. מדובר על אחד הפירות המזינים, מוזכר בשליטה על רמת כולסטרול, מניעת מחלות לב, מכיל 82% מים, 15% פחמימות, 3% סיבים תזונתיים , ופחות מאחוז חלבון ושומן. כמו כן, קליפת התפוח, מכילה נוגדי חמצון.

 
הדגים, עשירים בחומצות שומן, מסוג אומגה -3 ולהם יתרונות בריאותיים בהפחתת סיכון מחלות לב וכלי דם, וגם מועילים לזיכרון. 

בעבודה שפורסמה בכתב העת Thorax, דצמבר 2007, נמצא כי צריכת תפוחים ודגים במהלך ההיריון, תרמו למניעת אסתמה ואלרגיה בקרב ילדים.

המחקר כלל 1924 ילדים בני 5 שנים שנבדקו האם סובלים מאלרגיה ואו אסתמה. אמהות הילדים, מלאו במהלך ההיריון, שאלון המפרט צריכת פירות, ירקות, דגנים ודגים.

להבדיל ממאכלים האחרים שהאמהות צרכו במהלך ההריון: צריכת תפוחים  תרמה להפחתת סימני קוצר נשימה ואסתמה, וצריכת דגים נמצאה מגנה  מפני סימני אקזמה בקרב הילדים.

זו רק טעימה קלה בשני מחקרים המצביעים על סגולות ותרומת מאכלים  שאנו נוהגים לאכול בראש השנה לילדים.

שתהייה, שנת בריאות עם הרבה מתוק ופחות מר, עם התחלות חדשות, ואם מרגישים לא כל כך טוב, לכו לשוק, קנו תפוחים ותמרים שימתיקו את יומכם, כי דבר לא שוה את הכאב שבלב  – שנה טובה!

 

  • User Avatar