סגולות רפואיות של הצמחים
גלולת פרחי נורית – והכאב עובר
עשרות חלקי צמחים שחלקם גדלים בארץ יכולים לרפא זיהומים ואולי אף להילחם בסרטן ובסוכרת ולמנוע הזדקנות. ממצאים ראשונים ממחקר רחב היקף מצביעים על הסגולות הרפואיות של האלון, הבבונג הזהוב והסלק המצוי
מה משותף לאלון המצוי, לאלה הארץ־ישראלית, לבבונג הזהוב ולצחנן המבאיש? כולם צמחים הגדלים בישראל, שחלקים שונים שלהם הם בעלי יכולת לפעול נגד חיידקים. באלון המצוי העלים והפירות מכילים חומרים אנטי־בקטריאליים (נוגדי חיידקים), באלה הארץ־ישראלית העלים והנצרים ובבונג הזהוב – הפירות. הצחנן המבאיש, שמכונה כך בגלל הריח שמדיפים עליו לאחר שמועכים אותם, מניב פירות שיכולים לסייע במאבק נגד זיהומים חיידקיים.
הסגולות הרפואיות של צמחים אלה, ושל רבים אחרים, התגלו בפרויקט בינלאומי רחב היקף במימון האיחוד האירופי. זה שנה וחצי משוטטים חוקרים בגבעות שפלת יהודה, בהרי הגליל העליון, במורדות הכרמל ובבקעת ים המלח, אוספים צמחים שונים ובוחנים במעבדה את יכולתם לרפא מחלות אנושיות.
בין השאר נמצא עד כה כי גם העלים והפירות של החרוב המצוי, העלים והזרעים של מרווה ריחנית, שורשי סרפד הגדל בשמורת החולה, עליהם של ציפורני חתול מצויות ושל צבעוני המדבר הגדל בנגב הצפוני ובמדבר יהודה, נצריו של רותם המדבר, פירות השקד הערבי, זרעי השומר הפשוט ונצריו של השרביטן המצוי הם בעלי תכונות אנטי־בקטריאליות.
http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1935830
והשאר – קרא , מענין ומחכים
