שחזור סיסמה

הזן את כתובת האימייל שבאמצעותה נרשמת ונשלח לך לינק לאיפוס סיסמה

איזה סיכון אנשים עם טרשת נפוצה מוכנים לקחת?

בימים אלו הסתיים בארה"ב הכנס ה- 5 של המרכזים המובילים לטרשת נפוצה והוועדה האמריקאית לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה. בדיווחים היוצאים מהכינוס הוצג סקר מעניין שבדק איזה סיכון מוכנים אנשים עם טרשת נפוצה לקחת בתמורה לשיפור במצבם?

 

תוצאות הסקר מציגות לראשונה את דעתם של האנשים עם המחלה באשר לסיכון בטיפול. עד עתה נושא הסיכון מול תועלת נבחן כל הזמן ע"י הרופאים וקיימות דילמות רבות בנושא, אך עדיין נותרה זו החלטתו של הרופא ואין שואלים את המטופל לדעתו. ד"ר לסלי ווילסון שערכה את המחקר אמרה: "המטופלים הם אלו שחיים עם המחלה והם אומרים לנו "תראה, תמורת שיפור משמעותי, אני מוכן לסבול סיכון לפיו אקבל תופעות לוואי חמורות"".

 

במחקר שהוצג השתתפו 300 אנשים עם טרשת נפוצה מסוג התקפי -הפוגתי, שדירגו סוגי טיפול שונים (עירוי/ זריקה/ גלולה), שיפורים כתוצאה מן הטיפול (שיפור סימפטומים/ הפחתת התקפים/ דחיית התקדמות המחלה ועוד) ותופעות לוואי בחומרות שונות (כאבי ראש עד מוות).

 

ניתוח התוצאות הראה כי המטופלים היו מוכנים לקבל סיכון של 1% למוות או תופעת לוואי חמורה, תמורת האפשרות לשיפור משמעותי בסימפטומים אותם הם חווים. כדי לעצור את התקדמות המחלה ל- 10 שנים היו מוכנים המטופלים במחקר לקבל סיכון של 0.7% למוות או תופעת לוואי חמורה.

 

כוונת החוקרים להמשיך ולפתח כלים שיעזרו לרופא לשתף את המטופל בקבלת ההחלטות לגבי הטיפול ולהתייעץ במשותף באשר לכדאיות הסיכון אל מול השיפור האפשרי.

  • User Avatar