מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מערכת בקרת תזונה וניטור עצמי של הסוכ...

כמוניבלוגיםמערכת בקרת תזונה וניטור עצמי של הסוכרת (חלק א)תזמון הארוחות לשיפור איזון הסוכרת (המשך חלק ב)

תזמון הארוחות לשיפור איזון הסוכרת (המשך חלק ב)

19/03/19 10:57
736 צפיות
תזמון הארוחות לשיפור איזון הסוכרת (המשך חלק ב)

לחזור לעמוד הקודם.....

התמונה שהכי מעניינת אותנו היא תמונת ה  HbA1C. ניתן לקבל עבור כל ארוחה בודדת את הערכת ה HbA1C שלה, קו הצום (הרעב) הוא הבסיס ועליו יש להוסיף את  השפעת הארוחה. כיוון שהמדידות שלי אינן רציפות אלא בדידות עלי להסתמך על מדידות רציפות שנעשו על אנשים בריאים ולקבל מהם את המקדמים השונים לכל ארוחה כפונקציה של העלייה המרבית. כאן התמונה היא של אוסף ארוחות בשעה מסוימת ולכן החישוב יותר מדויק מארוחה אקראית. יש לשים לב שההמוגלובין המסוכרר (המחושב) הממוצע  שלי ל 90 הימים הינו 6.33 (נעגל למעלה 6.4).

 

תמונה זו מראה את הפיזור של ה A1C  לאורך 24 שעות (כמובן כשיש מדידות של הארוחה). קו הבריאות של 5.7% מסומן בכחול. בתמונה כאן רואים שקיים שיא ראשון בין 8:00 ל  9:00  (בגרף ב 9:00) של 7.1% , ומינימום בין 17:00 ל 18:00 (בגרף 18:00)  של 4.57%. התמונה ב 10:00 מטעה שכן הגרף כאן הוא ממוצע של ארוחות הבוקר וארוחת הביניים של לפני הצהריים, בארוחות הבוקר השיא הוא  (ראה גרף הבא) 7.68%, ואילו של ארוחת הביניים ב 10:00 ה A1C 6.73% .

 

 בעזרת גרף זה ניתן ללכת ארוחה, ארוחה, ולבחור את השעה בה נקבל את ה  A1C  הנמוך ביותר לארוחה.

 ארוחת הבוקר המיטבית הינה בין 5:00 ל 6:00 שבה ה A1C  הינו 5.8%. 

ארוחת הביניים לפני הצהריים המיטבית הינה בין 11:00 ל 12:00 שבה ה A1C הינו 6.24%.

ארוחת הצהריים המיטבית הינה בין 11:00 ל 12:00 שבה הינו 6.5%. הבעיה ששעה זו הינה השעה המיטבית של ארוחת הביניים, לכן נבחר ארוחת ביניים בין 9:00 ל 10:00 שבה ה A1C הינו 6.73%.

ארוחת הערב המיטבית הינה בין 18:00 ל 19:00 עם ערך של 5.56%.

ארוחת הביניים המיטבית הינה בין 17:00 ל 18:00 עם ערך של 4.57%. אולם שעה זו קרובה מידיי לארוחת הערב המיטבית ורחוקה מידיי מארוחת הצהריים המיטבית שנבחרה, לכן  נבחר ארוחת ביניים בין 16:00 ל 17:00 עם ערך של 4.93%.

 

המשך בעמוד הבא.....

 

תגובות