מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותתוסף ויטמין B12

תוסף ויטמין B12

05/09/19 16:37
2 תגובות

שלום,

אני צריך להתחיל לקחת תוסף של ויטמין B12 בשל מחסור.

קראתי שכל תוספי התזונה מסוג B12, מכילים בתוך תוסף התזונה גם ציאניד.

א. מה הסיבה להוספת ציאניד בתוך תוסף התזונה הזה?

ב. האם זה יכול לסכן אותי?

בנוסף יש לי ברקע קרוהן אם זה חשוב לציין. תודה.


תגובות

עמי-3
05/09/19 21:53

לא כל תוספי התזונה של  B12 מכילים ציאניד.

ראה פה מאמר המבטל כמעט לגמרי את  הכמות הזעירה של הציאניד בתוסף     https://veg.co.il/b12-cobalamin   מנגד מרבית הדעות המקצועיות הן להעדפת  התוסף עם  המתיל קובלמין [ללא ציאניד] . אישית מדי פעם, אני לוקח אותו.

לחברת סולגאר כדוגמה יש את 2 הסוגים.של התוסף.

לשיקולך.

סימה-לבני
מומחה כמוני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
23/09/19 23:53

שלום רב,

ויטמין B12 הוא בעצם קבוצה של חומרים כימיים ממשפחת הקובלמנים.

בשימוש נרחב נמצאים שניים: Cyanocobalamin (CNCbl)) ו- (Hydroxocobalamin (OHCbl . האחרון עדיף כי ניתן לקחת אותו לעתים רחוקות יותר, הוא נשאר יותר זמן במאגרי הגוף.

נגזרות אלה הופכות בגוף לשני מרכיבים Methylcobalamin and 5’-Deoxyadenosylcobalamin. ובעברית: מתילקובלמין ודאוקסיאדנוזין קובלמין.

מכאן שהמתיל קובלמין (Methylcobalamin (MeCbl כמו שציין עמי לפני הוא אמנם המרכיב הפעיל של הויטמין, אך הוא רק אחד משניים. הוא מיוצר בהנדסה גנטית והפך להיות התכשיר הנבחר בשוק. וגם היקר יותר.

האם הוא באמת יעיל יותר מהאחרים? כנראה שהתשובה כאן היא לא חד משמעית. 

ב 2017 יצא סיכום יפה של הנושא שתוכל לקרוא בקישור שכאן, תחת הכותרת "Methylcobalamin in Vitamin B12 Deficiency: To Give or not to Give" והתרגום "האם לתת או לא לתת מתילקובלמין במחסור של ויטמין B12" 

מסקנת הכותב בתרגום חופשי היא שנדרשים מחקרים טובים שמשווים את הצורות השונות של ויטמין B12 מאחר שהעדר הוכחה על יעילות של האחד על פני האחרים לא יכולה להחשב כהוכחה שיש יתרון.

והציטוט:

"there is a need for a well-designed controlled clinical trial comparing the various forms of Vitamin B12 since the absence of evidence is not to be considered as evidence of absence in either case."

 

לגבי הציאניד

לגבי מולקולות הציאניד שקשורות לציאנוקובלמין, נראה שאין כל בעייה איתן, לא מצאתי תיעוד על הרעלת ציאניד מלקיחה של הויטמין במבנה כימי זה. להפך נראה שהוא יעיל, מועיל ובטוח במקומות בהם הוא נדרש.

כמו כן למדתי שהוא משמש כ"מסלק" של עודפי ציאניד בהרעלות ציאניד, כלומר הציאניד קשור במולקולה בצורה כה יציבה שמאפשרת שימוש בהידרוקסיקובלמין כטיפול בהרעלה של ציאניד, תוך יצירת ציאנוקובלמין.לקישור למאמר בנושא הקלק כאן.

גם בבדיקת דפי בטיחות של ציאנוקובלמין לא מצאתי דיווחים על הרעלות, ועל נזקים שיכולים לגרום להרעלה, לדוגמא, דף הבטיחות ( MSDS) של ציאנוקובלמין של חברת מרק בקישור שכאן..

לגבי מחלת הקרוהן שאתה סובל ממנה

הפגיעה במערכת העכול שנגרמת ע"י המחלה יכולה לגרום לבעיית ספיגה של ויטמין B12 ואולי זה המצב גם אצלך. במרטינדל מצאתי שבמקרים שיש בעיית ספיגה במערכת העיכול, אם בגלל ניתוח, כריתה, או מחלת מיעיים,  ואם נדרש טיפול מונע לירידת רמות ויטמין B12, ההמלצה היא ללקיחת 1 מג הדרוקסיקובלמין בזריקה פעם בשלושה חודשים, או ציאנוקובלמין 150מקג ליום . 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"