שחזור סיסמה

הזן את כתובת האימייל שבאמצעותה נרשמת ונשלח לך לינק לאיפוס סיסמה

תחושת הזמן משפיעה על רמות הסוכר יותר מהזמן

למודעות ולהליכים הפסיכולוגיים השפעה על התהליכים הפיזיולוגיים. את זה הראו שוב, והפעם חוקרים מאוניברסיטת הרוורד שבחנו את השפעת תחושת הזמן על רמות סוכר בדם אצל 46 חולי סוכרת2.
 
המשתתפים נתבקשו לעשות פעולות פשוטות במשך 90 דקות וזאת תוך התבוננות בשעון מדויק או לא מדויק שהשפיעו כמובן שונה על תחושת הזמן של המתבוננים.
 
רמות הסוכר בדם השתנו בהתאם לתחושת הזמן של המתבונן, דהיינו רמות הסוכר בדם היו נמוכות יותר אצל אלה שחשבו שעבר יותר זמן מתחילת המטלה למרות שהזמן בפועל שעבר היה קצר יותר.

Proc Natl Acad Sci U S A. 2016 Jul 5

ההשלכות של תובנה כזאת רבות ביותר כי הן מחזקות את ההמלצה לבחור להתנהלות שלנו את ההליכים שאנחנו מרגישים שמשפיעים עלינו לטובה.
אין פלא שלאחרונה הוכיחו את תורת הפלסיבו – הכל באמת בראש.

אני תוהה אם הצלחת הורדת רמות הסוכר בקבוצת הווטסאפ של הסוכרתיים שפתחנו נובעת מידיעת המשתתפים שחברתיות מקדמת בריאות… אבל את זה בטח אנחנו יודעים בבטן גם לפני פרסום המחקרים.

הצעות? מבריאים ביחד
 

  • User Avatar
    4 תגובות